Highlight Natyrë & Turizëm

Auroville: qyteti ku politika, feja dhe kombësia nuk kanë rëndësi

auroville, India

Auroville është një qytet që gjendet në jug të Indisë. Ky qytet është menduar të jetë një komunitet eksperimental ku politika dhe religjioni nuk kanë vend.

Zemra gjeografike dhe shpirtërore e Auroville është Matrimandir. Një tempull për meditim the praktikim të yoga-s. Matrimandiri është absolutisht një vend jo-religjioz.Por nëse mendoni se jeta në Auroville është një pushim i pafund, ju gaboheni. Aty të gjithë kanë diçka për të bërë.


Qëllimi kryesor i edukimit në Auroville është t’ju jap fëmijëve mundësinë të realizojnë ëndrrat e tyre, dhe të shprehin anën kreative.


Këtu nuk ka makina. Automjeti kryesor është motoçikleta.

Auroville është një tentim eksperimental për të ndërtuar një fshat eko ku njerëzit jetojnë në paqe dhe harmoni së bashku.


A do të jetonit në Auroville?