Highlight Shtëpi / Dekor

Asnjëherë mos i përdorni këta qirinj në shtëpi. Ja arsyeja

qirinj

Cigaret janë të tmerrshme për shëndetin tuaj. Këtë e dimë të gjithë, ani pse numri i duhanpirësve çdo kund  është i madh. Shumica prej tyre e dinë se duhan pirja nuk është e mirë, por vazhdojnë të tymosin duke i bërë dëm vetës dhe njerëzve që kanë përreth.

Shumica e gjithë e dinë këtë; megjithatë, disa njerëz ende mund të jenë injorantë rreth tymit të dorës së dytë.

Është po aq e dëmshme për shëndetin e një personi për të marrë frymë në tym nga cigarja e dikujt tjetër, ashtu siç është tymi. Por, duhanpirësit gjithmonë duhet të mendojnë se kur tymosin, ata i bëjnë dëm edhe njerëzve përeth tyre.

Në anën tjetër çdo vend i shtëpisë mbyshet erë cigareje dhe cdo gjë duke e papastërt.

Kohët e fundit për të eliminuar këtë, njerëzit po përdorin qirinj aromatikë. Por, a e dini qirinjtë në të vërtetë mund të prodhojnë efekte të dëmshme të ngjashme me atë të një cigareje të ndezur?

Qirinjtë aromatikë mund të jenë një zgjidhje shumë e mirë për të rregulluar ajrin e shtëpisë suaj, por është vërtetuar se janë shumë të dëmshëm.

Disa studiues në Universitetin San Diego hetuan disa faktorë që kontribuojnë në ndotjen e ajrit brenda shtëpisë.

Studimi përfshiu 300 familje që kishin të paktën një fëmijë rreth moshës 14 vjeç dhe një konsumues të duhanit.

Kështu, pas tre muajsh që kishin po testonin ajrin në shtëpitë e tyre, ata dolën në përfundimin se shkaktohen shumë kimikate në shtëpi, kur ka përdorues të duhanit apo lëndëve narkotike.

Qirinjtë aromatikë lëshojnë disa kimikate vdekjeprurëse, pasi ka mungesë ajrosjeje dhe izolimi i tyre bën që të shkaktojë probleme të ndryshme në shëndetin e njerëzve.