Dashuria Highlight

Ai/ajo që ju dashuron, do të kthehet përsëri!

Dashuria është e verbër, dhe çdo fillim është i veçantë: fluturat në stomak, surprizat, dëshira dhe pasioni duke shijuar secilën puthje.

Sidoqoftë, dashuria nuk është gjithmonë si në lule, në veçanti kur njëri nga partnerët e kupton si personi me të cilin është lidhur nuk është siç e ka menduar. Kështu vuajtja fillon.

Sipas Elite Daily:

“Sa më shumë që është fizike, dashuria është kryesisht psikologjike – ne e kemi të vështirë të heqim dorë nga disa gjëra. Sidomos kur këto gjëra janë njerëz që dikur ishin tepër të rëndësishëm për ne. Ka njerëz në jetën tonë që kanë pasur një ndikim kaq të madh tek ne dhe heqja dorë nga ata tërësisht do të thotë të heqësh dorë nga një pjesë e vetes. ”

Shumë shpesh, dashuria është e vlefshme për të gjithë luftën, lotët, përpjekjet, problemet dhe çështjet, por ka edhe raste kur thjesht duhet të largoheni pasi që ju vetëm po e humbisni vetën. Nëse dashuria juaj nuk është reciproke, ju duhet të jeni të guximshëm dhe të largoheni përpara se të shkatërroheni plotësisht.

Dashuria është e bukur, e përjetshme, universal  dhe thelbi i njerëzimit. Të gjitha qeniet njerëzore janë të afta të ndiejnë, japin, marrin dhe ndajnë dashuri.

Prandaj, kur jepni dhe merrni dashuri të pastër dhe të pakushtëzuar, duhet të bëni çmos për ta forcuar dhe ruajtur atë. Në çdo rast tjetër, kur dashuria juaj po ju dëmton dhe shkakton vetëm dhimbje, dëshpërim dhe zhgënjim, pavarësisht sa vështirë mund të duket fillimisht, largohuni.

Ka dikush atje që është shoku yt i shpirtit dhe po pret me dëshirë të madhe dashurinë tënde!

Dashuria e vërtetë është e përshkruar në mënyrë interesante në Dhiatën e Re, 1 Korintasve, Kapitulli 13, Vargjet 4-7:

“Dashuria është e duruar, dashuria është e mirë. Nuk ka zili, nuk mburret, nuk është krenar.Nuk i çnderon të tjerët, nuk është vetë kërkues, nuk zemërohet lehtë, nuk mban asnjë rekord të gabimeve.Dashuria nuk kënaqet me të keqen, por gëzohet me të vërtetën.Gjithmonë mbron, gjithmonë beson, gjithmonë shpreson, gjithmonë këmbëngul. “