Highlight Të tjera

A njihni dikë që ju zemëron dhe do të donit t’ia ndryshonit mënyrën e të menduarit?

mendimet

A njihni dikë të cilit do të dëshironit t’ja ndërronit mendimet? Në rregull. Kjo është në rregull, por përse nuk filloni nga vetja? Nga një perceptim egoist, kjo është shumë më profitabile se sat ë provosh të përmirësosh të tjerët, dhe shumë më pak e rrezikshme.

“Mos u anko për borën në catinë e komshisë, nëse dera juaj është e papastër.” Tha Konfuci.

Kur kemi të bëjmë me njerëz, le të kujtohemi. Nuk jemi duke u përfshirë me krijesa të logjikës. Jemi të përfshirë me krijesa emocionale, që motivohen nga krenaria dhe dashuria për veten.

Cdo budalla mund të kritikojë, fyejë dhe të ankohet, dhe shumica e budallenjëve këtë bëjnë.

Por duhet karakter dhe shumë vetë-kontrollë për të kuptuar dhe për të falur.

“Një njeri I mrekullueshëm, tregon madhështinë e tij, nga mënyra se si trajton njerëzit e vegjel.”