Highlight Sport / Fitness

A mund të ndiheni më të lumtur gjatë stërvitjeve?

fitnesi

Nëse nuk e keni provuar ende, atëherë përgjigja është po! Për ata që fitnesi u është bërë një rutinë, e dinë mirë se për çfarë po flasim. Ushtrimet me të vërtetë që mund të ndikojnë në lumturinë tuaj. Por a e dini pse?

1. Ulë depresionin dhe ankthin;

Studimet tregojnë se personat që vuajnë nga stresi dhe depresioni kanë gjetur lehtësim tek ushtrimet e ndryshme.

2. Ngrit energjinë;

A jeni ndjerë ndonjëherë edhe me më shumë energji pas një stërvitjeje?

3. Ngrit vetë-besimin;

Nuk ka asgjë më të mirë pas stërvitjeje se të ndiheni që keni përfunduar një gjë me sukses.

4. Bëni gjumë më të mirë;

Nëse keni pasur probleme me gjumin, atëherë kur filloni me ushtrimet do të bëni gjumë shumë më të mirë.

5. Do të rritet produktiviteti;

Studimet tregojnë se personat që shkojnë në fitnes janë më produktiv në punë.

6. Jeni më të relaksuar;

Ju do të ndiheni më të relaksuar.

7. Ngritje e memories;

Ushtrimet dhe fitnesi ndikojnë në ngritje të memories.