Highlight Shëndeti

A keni shenja të mavijosura në trup? Ju mund të keni një nga këto 7 probleme

shenja të mavijosura

Çfarë duhet të bëni nëse keni plagë në lëkurën tuaj pa u lënduar? Pse ndodhë kjo dhe a duhet të shqetësoheni?

Nëse keni shenja të mavijosura, kjo është për shkak se kapilarët janë shumë të hollë. Çfarë e shkakton këtë?

Unik Portal ka mbledhur mendimet e mjekëve rreth asaj se çka mund të ndodhë me të vërtetë në trup nëse shpesh keni shenja të paspjeguara në lëkurën tuaj. Kushtoni vëmendje kësaj dhe konsultohuni me një mjek. Specialisti që merret me probleme të tilla quhet hematolog.

A keni shenja të mavijosura në trup? Këto janë arsyet.

7. Përdorimi i peshave në palestër;

Ngritja e peshave është një shkak për këto shenja të shkaktuara. Do të thotë që enët e gjakut janë tashmë të dobëta dhe aktiviteti fizik vetëm jep një kontakt të fundit. Megjithatë, shumë e aktivitetit fizik mund të çojë në dëmtimin e madje edhe të kapilarëve më të shëndetshëm. Për shembull, ngritja e peshës për të cilën nuk jeni ende gati mund të jetë i rrezikshëm.

Madje edhe fëmijët mund të marrin shenjatë tilla, meqenëse çanta të mbingarkuara të shkollës që mezi ngrihen janë mjaft të zakonshme në ditët e sotme.

Besohet se të tilla shenja nuk janë shumë të rrezikshme, por ky është një demonstrim i faktit se ju jeni jeni duke e tejkaluar limitin tuaj.

6. Marrja e medikamenteve;

Marrja e barnave të caktuara që ndikojnë në gjak mund të çoj në shfaqjen e plagëve që mund të ndryshojnë nga pothuajse jo-ekzistente në ato mjaft serioze. Shumicën e kohës, ato janë shkaktuar nga ilaqet kundër depresionit, analgjezikët, medikamentet anti-inflamatore, ilaçet që përmbajnë hekur ose anti-astmatik.

5. Sëmundje të gjakut;

Sëmundjet e gjakut dhe të enëve mund të shkaktojnë plagë. Varicoza, Willebrand, Trombocitopenia ose Leukemia shpesh shkaktohen nga problemet me qarkullimin e gjakut.

Mos e neglizhoni një vizitë tek mjeku, veçanërisht nëse keni vënë re simptoma të tjera shqetësuese.

4. Mungesa e vitaminave;

Mungesa e ushqyesve dhe vitaminave po ashtu mund të jetë një shkaktar i shenjave të mavijosura të pa-shpjeguara në trupin tonë. Prandaj është koha për të bërë ca analiza!

3. Disbalanc hormonal;

Crregullimet hormonale janë një ndër shkaqet kryesore për shfaqjen e këtyre shenjave në trup.

2. Ndryshimet në moshë;

Me kalimin e kohës, sistemi vascular dobësohet dhe humb elasticitetin e tij.

1. Diabeti;

Diabeti ka një influencë negative në procesin e qarkullimit të gjakut, prandaj është shumë e lehtë të ju krijohen shenja.