Dashuria Highlight

A jeni të shqetësuar se jeni në lidhje me një psikopat? Këto janë shenjat…

psikopat

Kjo mund të tingëllojë si një skenë drejtpërdrejt nga një film horror, por statistikisht, nuk është e pamundur të përfundoni në një takim me një psikopat. Është vlerësuar se rreth 1 në 100 njerëz janë psikopat.

Ndërsa dikush mund të shoqërojë termin ‘psikopat’ me kriminelë të tmerrshëm si vrasës serik, përdhunues, shumica e psikopatëve nuk janë kriminelë, por jetojnë një jetë të zakonshme e në mesin tonë. Pra, si e dini nëse ndodh që të takoni një psikopat dhe çfarë duhet të prisni? Për fat të mirë, ka hulumtime mbi këtë temë.

Tipari i parë që mund të bëhet i dukshëm kur takon një psikopat janë gënjeshtrat patologjike. Psikopatët ka gjasa që në mënyrë të përsëritur të përpiqen të mashtrojnë partnerët e tyre dhe do të gënjejnë për ndonjë gjë në çdo rrethanë në mënyrë që të fshehin sjelljen e tyre dhe të arrijnë qëllimet e tyre – çfarëdo që të jenë.

Perceptimi i tyre për vetëvlerësim është jashtëzakonisht i lartë. Edhe nëse jeni një profesionist i suksesshëm dhe i sigurt, ka të ngjarë që të ndiheni të pavlerë në krahasim me të. Dhe nëse nuk e bëni, një partner psikopati mund të shtypë vetëbesimin tuaj për të pasur më shumë kontroll mbi ju. Hulumtimet tregojnë se psikopatët shpesh përdorin një teknikë për të arritur këtë – duke shkaktuar gradualisht një besim dhe ndjenjë të vërtetë të “viktimës” duke konfuzuar, duke e keq-drejtuar, mashtruar dhe bindur atë – duke e çuar në dyshime ekstreme.

Arsyeja pse psikopatët janë të mirë në manipulim është se ata zakonisht studiojnë sjelljen e njerëzve dhe e përdorin atë me mjeshtëri për t’i kontrolluar. Nëse jeni në një marrëdhënie me një psikopat dhe arrini të kundërshtoni manipulimin e tyre, ata shpesh do të hedhin zemërim plot frustrim, zemërim, bezdisje ose biseda të përsëritura.