Highlight Natyrë & Turizëm

A i keni ditur këto fakte të çuditshme për Amsterdam, Holandë?

Amsterdam

Amsterdam, në Holandë ndryshe i njohur si vendi i lumturisë. I njohur si parajsa e çiklistëve. I njohur për lulet e bukura. Për muzetë e mrekullueshëm e monumentet e papara tjetër kund.

Unik Portal ju sjellë disa fakte të çuditshme që nuk i keni dëgjuar më parë për qytetin e Amsterdamit, në Holandë:

1. Amsterdami fillimisht ishte një fshat peshkimi.

2. Në Amsterdam, më shumë ka biçikleta se njerëz. Aty jetojnë rreth 811,100 njerëz dhe biçikleta të numëruara janë rreth 881,000.

2. Vendasit, ngazin biçikletat e tyre në çdo rast. Për të shkuar në punë, në plazh, për të çuar fëmijët në shkollë, në shi, në diell, e edhe duke shkuar në një darsëm.

3. Gjuha e dytë zyrtare është gjuha angleze. Pothuajse të gjithë mund të flasin anglisht në Amsterdam.

4. Vendasit mbajnë gjithmonë roletat e hapura, edhe nëse janë duke bërë gjëra private në shtëpinë tyre.

5. Shtëpitë në Amsterdam janë të ngushta dhe të gjata, sepse ato taksoheshim sipas gjerësisë së tyre.

6. Numri total i urave në Amsterdam arrin deri në 1281.

7. Rreth 20,000,000 turistë vizitojnë Amsterdamin çdo vit. Që i bie 20x më shumë se numri i vendasve.

8. Mos ngatërroni kafenetë me një dyqan kafeje. Dyqanet e kafesë janë të licencuar të shesin produkte kanabisi.

9. The Red Light District është pjesa më e sigurt e qytetit.

10. Të gjithë në Amsterdam mund të kryejnë teste falas për ndonjë sëmundje të transmetuar seksualisht.