Highlight Të tjera

A e dini se kur duhet të përdorni presjet?

presjet

Shumë nga ne nuk e dimë se kur përdoren shenjat e pikësimit në drejtshkrim. E sidomos përdorimin e presjes në një fjali.

Unik Portal ju sjellë mënyrat më të shpeshta se kur dhe si duhet të përdorni presjet.

Rregulli 1:

Përdorni presjet për të ndarë 3 apo më shumë fjalë, fraza të shkruara në një seri.

Kandidati premtoi që do ti ulte taksat, të mbronte ambientin, reduktonte krimin…

Rregulli 2:

Përdorni presjet për të ndarë pika të ndryshme kur janë të lidhura me fjalët: dhe, por, për, as, pra, ende.

Unë kam lyer të gjithë shtëpinë time, por ai është ende duke punuar në rregullimin e dyerve.

Rregulli 3:

Përdorni presjet pas pikave informuese, frazë ose fjalëve që vijnë para fjalës kryesore.

Përderisa isha duke ngrënë, macja hyri në dhomë.

Rregulli 4:

Përdorni presjet për të dalluar një deklaratë nga një pyetje.

Unë mund të shkoj, apo jo?