Highlight Shëndeti

A e dini dallimin mes gripit dhe ftohjes?

dallimi mes gripit dhe ftohjes

A ndiheni të lodhur? Keni temperaturë? Kollitje?

Shumë shpesh nuk mund të dallojmë nëse jemi me grip apo thejshtë kemi ftohje pasiqë simptomat janë shumë të ngjajshme. Shikoni se si mund ta dalloni më së miri gripin nga ftohja në këtë tabelë:

Ftohje                  Simptomat                                         Gripi

Rrallë                            Ethe                                                 Shpesh

Shpesh                         Koll                                                  Shpesh

Shpesh                        Dhimbje në gjoks                          Shpesh

Kurrë                          Lodhje                                              Shpesh

Rrallë                         Temperaturë                                   Shpesh

Rrallë                         Dhimbje koke                                 Shpesh

Rrallë                         Dhimbje muskujsh                        Shpesh

Shpesh                       Dhimbje fyti                                   Ndonjëherë

Shpesh                      Teshtitje                                           Ndonjëherë

Kurrë                         Vjellje, diarrea                                Shpesh