Highlight Storie Inspirimi

9 shenja që tregojnë se ju keni zero respekt për veten tuaj!

respekt

Mund të jetë e vështirë për të  ndarë  kohë për të menduar për atë që ju nevojitet për veten tuaj, në veçanti nëse keni një ditë plot stres. Por e vërteta është që ju duhet ta bëni këtë. Askush nuk  mund ta bëjë këtë për ju.

Këtu janë disa shenja që tregojnë se ju keni zero respekt për vetën tuaj!
  1. Ju lejoni njerëzit e tjerë t’ju kontrollojnë

Nëse ju jeni një nga ata që lejoni të gjithë t’ju japin këshilla dhe t’ju tregojnë se çfarë duhet të “bëni” atëherë ju nuk keni aspak respekt për vetën tuaj. Ju nuk duhet të dëgjoni gjithçka që dikush tjetër ju thotë të bëni.

  1. Ju injoroni intuitën tuaj

Mund të jetë joshëse të shpërfillni ndjenjën e fundosjes në stomak, por është një mekanizëm i rëndësishëm i mbijetesës. Instinktet tuaja të barkut ju lejojnë të njihni mënyrën më të mirë për të dëgjuar nevojat tuaja. Mësoni t’i kushtoni vëmendje asaj dhe gjendjes mendore ose psikologjisë.

  1. Ju lejoni njerëzit e tjerë të përfitojnë prej jush

Për fat të keq, të tjerët do të përpiqen të marrin mirësinë dhe ndjeshmërinë tuaj. Mos harroni të mbroni veten. Kur mësoni të ndihmoni vetën, mësoni të ndihmoni edhe të tjerët. 

  1. Ndjenjat tuaja të vërteta mbeten të fshehura

Mund të jetë e vështirë të hapësh veten dhe të bëhesh i prekshëm. Por kur ju jini në kontakt me ndjenjat tuaja, ju respektoni vetën tuaj në të vërtetë. Mësoni të jeni të vetëdijshëm për atë që emocionet tuaja po përpiqen t’ju tregojnë.

  1. Ju po pengoni vetën drejtë arritjes së lumturisë

Nëse ëndrrat dhe qëllimet tuaja gjithmonë bijnë nga lista juaj e prioriteteve,  ndaloni dhe mendoni, sepse ju poi a pamundësoni vetës të jeni të lumtur.

  1. Ju e kaloni kohën tuaj në gjëra që nuk i doni

Nëse e gjeni veten duke bërë diçka vetëm në mënyrë që dikush tjetër të jetë i kënaqur, ndalo dhe rishqyrto veprimet tua.  Ju nuk keni nevojë të detyroni veten të bëni gjëra të pakëndshme në mënyrë që të merrni pranimin nga njerëzit e tjerë.

  1. Ju kaloni shumë kohë duke i bërë vetës kritika

Është e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm, por jo vetë-kritik. Nuk është e shëndetshme ose konstruktive të harxhoni sasi të mëdha të kohës duke marrë parasysh atributet tuaja negative. Kjo nuk është një mënyra se si e arrini lumturinë. 

8.Ju mohoni nevojat tuaja

Kur të filloni të dëgjoni zorrët tuaja, do të filloni të kuptoni se çfarë keni nevojë. Ju duhet të jepni përparësi duke u kujdesur për veten, megjithatë keni nevojë. Kjo është një mënyrë vitale për të filluar të respektoni veten. 

  1. Ju vazhdimisht mendoni për atë se cfarë të tjerët mendojnë për ju

Marrëdhëniet janë të rëndësishme, por njerëzit e tjerë nuk mund të përcaktojnë ndjenjën tuaj. Ju nuk keni nevojë  të vareni nga askush për të qenë të lumtur.