Highlight Storie Inspirimi Të tjera

9 pyetje që kemi frikë t’i bëjmë vetes

Secili nga ne gjykon vetën në raste, dhe ka shpesh herë pyetje për t’i bërë vetës, por që ndjenë frikë!

Me fjalë të tjera, pyetja na tërheq vëmendjen. Ai e drejton atje ku është më e nevojshme. Fatkeqësisht, ne nuk i bëjmë shpesh vetes pyetje. Ndoshta për shkak të zakonit, ose ndoshta sepse kemi frikë të zhgënjehemi në përgjigjet.

Unik ka përpiluar një listë me pyetje për të cilat preferojmë të mos mendojmë, por që janë të nevojshme për zhvillimin tonë.

1. Pse ushqej dobësitë e mia?

Ne nuk mendojmë se nga vijnë zakonet tona. Nuk ka rëndësi nëse është e dëmshme apo e dobishme. Me kalimin e kohës, duket se kjo është vetëm një pjesë e detyrueshme e jetës: pirja e një cigareje ose kapja e trishtimit me një tortë.

Fatkeqësisht, shumica e dobësive tona po përpiqen të mbytin pasiguritë dhe neurozat. Dhe pa vëmendje ndaj tyre, nuk mund t’i afroheni zgjidhjes së problemeve.

2. Pse nuk m’u realizuan planet e jetës?

Të gjithë kanë dashur të ëndërrojnë si fëmijë. Çfarë të bëhesh, çfarë të arrish. Pastaj ishim jashtëzakonisht të sinqertë me veten dhe zgjodhëm vetëm atë që na tërhoqi vërtet. Kur ishte hera e fundit që i kontrolluat këto plane?

Është e trishtueshme të pranosh, por stabiliteti ishte mbi zgjedhjen personale dhe ne i barazuam dëshirat me ëndrrat. Prandaj, nuk duhet habitur që ato nuk u realizuan kurrë.

3. Çfarë pres nga jeta?

Njerëzit vazhdimisht presin diçka. Ndonjëherë nga jeta në përgjithësi, nganjëherë nga njerëzit e tjerë: Dhe pse njerëzit përreth nuk sillen ashtu siç kam menduar?

Më lejoni t’ju them një sekret: e vetmja mënyrë për të përmbushur pritshmëritë tuaja është t’i përmbushni ato vetë. Jeni duke pritur për drejtësi? Jini të drejtë. Jeni duke pritur për dashurinë? Dashuria.

4. Pse nuk po e ndjek?

Vetë fakti që një person i shtyn rregullisht gjërat është një shenjë e pasigurisë së fortë. Ai beson se ose do të dështojë, ose do të dalë keq. Askujt nuk i pëlqen ta pranojë.

Edhe pse ka ende një opsion të tretë, ai nuk e pëlqen këtë biznes. Por atëherë pse të fillojmë?

5. Çfarë kam bërë sot për ta bërë jetën time më të lehtë?

Ne kemi frikë nga kjo pyetje, sepse shpesh përgjigja është asgjë. Përsëritja rutinë e skenarëve të mërzitshëm na pengon të shijojmë jetën. Por lumturia qëndron në detaje, vepra të vogla që vlerësohen shumë. Thjesht duhet t’i shtoni ato në orar.

6. Pse po mbahem për atë që është koha për të lënë pas?

Ankesat dhe gabimet e së shkuarës, ka njerëz që nuk mund të jetojnë një ditë pa i kujtuar dikujt. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të hequr qafe përgjegjësinë. Unë nuk jam i tillë, jeta është e tillë. Tingëllon e njohur?

Të mbash atë që ka qenë do të thotë të humbasësh mundësitë tani.

7. A më pëlqen vetja?

Pyetja që qëndron në themel të vetëvlerësimit. Është e lehtë të përgjigjesh një herë, por efekti jepet vetëm nga rregullsia. Lehtë për të kënaqur veten me një kostum dhe kravatë. Është më e vështirë ta bësh këtë duke parë të metat e tua.

Çështja është se disavantazhet janë edhe ju. Të gjitha zakonet, parimet, idetë tuaja. Nuk ka asgjë të tepërt. Pra, pse ta mohoni atë?

8. A jam unë përgjegjës për atë që kam?

Pse është profesioni im? Një marrëdhënie e tillë? Përgjigju Sepse zgjedhja ime na heq të drejtën për t’u ankuar.

Kjo është e qartë nga shembulli i marrëdhënieve. Këtu ju zgjidhni një partner për cilësitë më të mira, por mos i toleroni të metat e tij. Rezulton se ju doni vetëm pjesën e personit me të cilën jeni rehat. Por ju të gjithë zgjodhët.

Jeta është shuma e zgjedhjeve tuaja. Respektoni ata.

9. Si jetoj?

Pyetja më e vështirë. Ju duhet të pyesni veten rregullisht dhe rregullisht të jepni një përgjigje të sinqertë.

Sjellja jonë çdo ditë, një pasqyrim i qëndrimit tonë ndaj jetës në miniaturë. Nëse sot i dorëzohemi zemërimit, pse besojmë se nesër do ta shpëtojmë atë?

Kjo pyetje ju kthen në momentin aktual dhe ju tregon se për çfarë të punoni.

Së fundi

Praktika vret frikën. Kështu që bëjini vetes pyetje sa më shpesh të jetë e mundur.

Fillo tani. Ndërsa po lexonit, me siguri më dolën në kokë opsionet tuaja për përgjigjet. Merrni pesë minuta për të vendosur nëse ato janë mjaft të mira për ju. Dhe mbani mend: ndonjëherë pyetja është përgjigjja.