Highlight Lifestyle

8 gjëra që gratë e lumtura i bëjnë çdo ditë!

gratë

 

Për disa gra, lumturia e vërtetë është e paarritshme. Të tjerat, kanë gjetur mënyrën se si të bëhen të lumtura dhe ta mbajnë lumturinë.
Edhe pse mund të duket e vështirë, por në fakt nuk ka ndonjë sekret të lumturisë në jetë.
Ju do të jeni e surprizuar kur ta kuptoni se nuk është e paarritshme ashtu siç duket.

Ka disa zakone të thjeshta që ju mund të shtoni në përditshmërinë tuaj për ta gjetur lumturinë.
 1. Ato e jetojnë momentin
  Yoko Ono njëherë kishte thënë “Çdo moment në jetën tuaj është një mrekulli dhe ne duhet ta shijojnë atë në vend që ta injorojmë”. Gratë e lumtura nuk e injorojnë të tashmen duke u fokusuar në të kaluarën.Ato e shijojnë secilin moment që e përjetojnë gjatë ditës.
 2. Ato thonë “jo” kur e mendojnë atë
  Kufijtë janë të shumë të rëndësishëm për gratë që mendojnë të jenë të lumtura. Pavarësisht kësaj, shumë njerëz pajtohen me gjëra që ato vërtetë nuk i duan. Këto gra e dinë se si duhet t’ju thonë njerëzve “jo” dhe asnjëherë nuk janë të frikësuara nga kjo përgjigje.
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2018-05-11 13:08:30Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
 1. Ato shmangin dramat
  Për çfarë do arsye, ka njerëz që bëjnë panik e dramë. Për dallim, gratë e lumtura bëjnë çdo gjë për ti shmangur këto raste. Krejt çfarë drama dhe paniku mund të bëj është të shtojë zemërimin dhe ndjenjat negative.
 2. Ato falin
  Duke mbajtur mëri ju jeni fiks sikur një bombë e kurdisur që pritni momentin për të shpërthyer. Gratë që kanë gjetur lumturinë e vërtetë kanë mësuar se si ti lënë disa gjëra pas shpinës dhe të orientohen nga mirëqenia e tyre shpirtërore. Prandaj ato falin.
 3. Ato dhurojnë
  Gjëja më e mrekullueshme në jetë nuk është të marrësh, por të japësh. Kur ju dhuroni ju bëheni pjesë e gëzimit të tjerëve, dhe po ashtu ndiheni mirë për faktin se e keni bërë dikë tjetër të lumtur. Në vend që të presin gjëra, gratë e lumtura gjithmonë gjejnë mënyra për të treguar dashurinë e tyre dhe kujdesin për të tjerët.
 1. Ato gjejnë kohë për kujdes ndaj vetës
  Ju nuk mund të jeni totalisht e lumtur nëse nuk visheni mirë dhe ky është një fakt jetësor. Duke gjetur kohë për tu marrë me veten ju i tregoni vetës respektin që keni për vete dhe po kështu ju shohin dhe të tjerët. Ky është një shans i mirë për të liruar stresin, sepse kur ndiheni bukur me mënyrën se si dukeni, ndiheni mire edhe nga brenda.
 2. Ato kërkojnë ndihmë kur kanë nevojë
  Asnjë njëri nuk është i mbifuqishëm dhe as gratë nuk bëjnë përjashtim. Çdo kush ka nevojë ndonjëherë për ndihme. Gratë e lumtura nuk kursehen të kërkojnë ndihmë, kur ndjejnë se vërtetë kanë nevojë për ndihmë.
 1. Ato gjithmonë ia kujtojnë vetës të jenë mirënjohëse
  Nëse ju gjithmonë prisni që t’ju ndodhë diçka e mirë, për të qenë falënderuese për gjërat e mira që keni në jetë, ju do të jeni gjithmonë të palumtura. Gratë që kanë arritur lumturinë e vërtetë në jetë nuk e bëjnë këtë. Ato gjithmonë janë falënderuese për gjërat që kanë në jetë dhe të mirat iu shtohen çdo ditë.