Highlight Storie Inspirimi

7 thënie nga Estée Lauder mbi bukurinë, punën dhe suksesin…

Një nga sipërmarrëset më të pasura dhe më të suksesshme në Amerikë, Estée Lauder është themeluesja e kompanisë Estée Lauder Inc.

Estée ishte fëmija i nëntë i një familjeje hebreje hungareze dhe gjithmonë ëndërronte të bëhej aq e mrekullueshme sa nëna e saj dhe e aftë si babai i saj, i cili kishte një dyqan.

Duke ndihmuar babanë e saj përreth dyqanit, Estée kuptoi botën e shitjes me pakicë dhe sipërmarrjes në një moshë të re.

Ajo u bë e pasionuar për produktet e bukurisë pasi xhaxhai i saj, John Schotz, erdhi të jetonte me ta dhe krijoi një laborator ku prodhonte kremra, dhe parfume duke përdorur përbërës natyralë. Estée filloi duke shitur produktet e xhaxhait të saj për shoqet e klasës dhe sallonet e bukurisë.

Dyshja e biznesit menjëherë e gjeti veten duke zhvilluar formula të reja dhe duke prodhuar produkte të bukurisë në kuzhinë. Ajo e kuptoi se gratë kanë pak kohë për kujdesin e lëkurës, kështu që ajo ndoqi konceptin ‘të shpejtë dhe efektiv’. Duke përdorur përbërës të cilësisë dhe strategjitë e marketingut të mençur, Lauder u bë kandidatja e përsosur për sukses fenomenal.

Në vitin 1946, me ndihmën e burrit të saj, Estée përfundimisht themeloi Estee Lauder Inc. – një nga kompanitë kryesore kozmetike në botë.

Këtu janë 7 thënie nga Estée Lauder për bukurinë, punën e vështirë dhe suksesin.

“Unë nuk kam arritur atje duke dëshiruar për të ose duke shpresuar për të, por duke punuar për të.”

“Besoni instinktet tuaja: reagimi im i parë është pothuajse pa ndryshim i drejtë.”

“Besimi ushqen bukurinë.”

“Nuk ka gra të thjeshta, vetëm gra të pakujdesshme.”

 “Kur mendova se nuk mund të vazhdoja, e detyrova veten të vazhdoja. Suksesi im është i bazuar në këmbënguljen, jo në fat.”

 “Bëhu i fortë. Ki besim. Bëhu yll i jetës tënde.”

“Bukuria është një qëndrim, nuk ka sekret.”