Highlight Të tjera

7 thënie brilante nga Dostojevski që do të lirojnë mendjen tuaj

Fyodor Dostojevski

Fyodor Dostojevski është një nga shkrimtarët më të famshëm të letërsisë botërore.

Punët e tij të mëdha studiojnë me mjeshtëri pyetjet më të rëndësishme të jetës dhe vdekjes.

Këtu janë 7 citatet më të urëta nga ky autor i madh. Jemi të sigurt se do t’ju japin shumë ‘ushqime’ për mendime.

1. Ju duhet ta doni jetën më shumë sesa kuptimi i vetë jetës.

2. Duke bërë një hap të ri, duke shqiptuar një fjalë të re, është ajo që njerëzit kanë më shumë frikë.

3. Ekziston një kufi në mendjen e të gjithëve përtej të cilave është e rrezikshme të shkosh. Pasi ta kesh kaluar atë rresht, është e pamundur të kthehesh.

4. Lumturia nuk qëndron në lumturi, por në arritjen e saj.

5. Kur ndaloni të lexoni libra, pushoni së menduari.

6. Mos e mbushni kujtesën tuaj me të gjitha kohët kur jeni ndjerë i ofenduar; mund të përfundoni pa lënë hapësirë për momentet më të mrekullueshme që keni përjetuar.

7. Një person i cili di të përqafojë një tjetër është një person i mirë.