Highlight Të tjera

7 produkte natyrore që ndihmojnë në reduktimin e dhimbjeve menstruale

dhimbjet menstruale

Cikli menstrual është një pjesë e natyrshme e jetës së një gruaje, por për ato që kanë dhimbje menstruale, mund të jetë një kohë e vështirë. Megjithëse dhimbjet nuk janë zakonisht arsye për t’u shqetësuar, ato mund t’ju ndalojnë të bëni aktivitete të rregullta nëse janë shumë të rënda.
Një grua që vuan nga dhimbjet menstruale do të ndiejë dhimbje në pjesën e poshtme të stomakut, e cila mund të zgjerohet në pjesën e poshtme të shpinës dhe në kofshë. Këto dhimbje zakonisht do të zvogëlohen pas dy –tre ditëve të ciklit.
Ka disa faktorë që bëjnë dhimbjet e ciklit të jenë të ashpra. Zakonisht pas lindjes së fëmijës së parë shumë gra kanë më pak dhimbje gjatë periodave.
Si mund ta pakësoni dhimbjen nga cikli?
Ka disa ilaçe për të lehtësuar dhimbjen menstruale. Ka edhe disa mënyra të thjeshta për të zvogëluar dhimbjen, të cilat mund të funksionojnë më mirë se ilaçet, të cilat sigurisht kanë efekte anësore.
Mënyra më e lehtë për të ndihmuar ngërçet menstruale është të vendosni diçka të nxehtë në pjesën e poshtme të barkut. Nxehtësia ndihmon në lirimin e muskujve të mitrës.

Xhenxhefili
Xhenxhefili ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve menstruale. Ajo gjithashtu mund të luftojë ndjenjën e lodhjes që vjen me sindromin premenstrual, dhe mund të bëjë që periudhat e parregullta të vijnë në kohë.

Borzilok
Borziloku përmban acid që pakëson dhimbjen, e cila lehtëson dhimbjet menstruale.

Kanella
Kanellë mund të ndalojë shtrëngimin e muskujve, mpiksjen e gjakut dhe ënjtjen për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve menstruale.

kopër
Pronat antispasmodike, fitoestrogjenike dhe anti-inflamatore të koprës mund të ndihmojnë në lirimin e muskujve në mitër, e cila do të zbutë dhimbjen dhe ngërçin.

Çaj kamomili
Çaji i kamomilës relakson mitrën dhe lehtëson shtrëngimin e muskujve që shkakton dhimbje gjatë menstruacioneve.

Përveçse duke provuar këto shërime, gjithashtu mund të bëni stërvitje yoga dhe kardiovaskulare për të lehtësuar dhimbjet menstruale. Gjithashtu, pini shumë ujë. Nëse keni dhimbje shumë të këqija, pyesni mjekun tuaj se çfarë duhet të bëni.