Highlight Shëndeti

6 shenja paralajmëruese para një sulmi në zemër

sulm në zemër

Ne të gjithë e kemi parë nëpër skena filmike një skenë kinse po ndodhë një sulm në zemër dhe një personazh që shtrëngon trupin dhe shtangë sytë. Por një sulm në zemër mund të vijë pa dhimbje gjoksi, veçanërisht në gratë.

Nëse keni ndonjë simptomë nga këto që më poshtë i sjell   Unik Portal, atëherë  mos hezitoni ta thërritni mjekun tuaj, pasi ato mund të tregojnë se një atak i zemrës është i afër.
  1. Marramendje

Megjithëse sulmet më të mëdha të zemrës nuk ju bëjnë papritur humbisni vetëdijen, ata mund të zvogëlojnë ose të ndërpresin rrjedhjen e gjakut që sjell oksigjen në zemër dhe në tru, gjë që mund të bëjë që ju të ndiheni të kthjellët.

  1. Dhimbje

Zemra jonë nuk ka shumë mbaresa nervore, kështu që nganjëherë ndan një rrugë me nerva në pjesët e tjera të trupit, duke shkaktuar dhimbje që të rrezatojnë në shpinë, shpatullat, krahët, qafën ose nofull. Disa gra thonë se ndihet sikur një elefant është ulur në shpinë.

  1. Lodhja

Ndjenja e lodhjes pas një natë pa gjumë ose ditës stresuese është normale. Por më shumë se gjysma e grave ndihen shumë të lodhura ose të dobëta për më shumë se një muaj para se të kenë një atak në zemër.

  1. Djersitje

Përjashtim të rasteve kur jeni duke kaluar nëpër menopauzë ose keni ushtruar vetëm, djersitja e tepër është shenjë se ju mund të atakoheni nga një sulm në zemër.

  1. Të përziera

Një sulm në zemër mund të shkaktojë përzierje, e cila ka dy herë më shumë gjasa të ndodhë tek femrat sesa tek meshkujt . Nëse keni përzierje të papritur dhe të vazhdueshme që nuk duket se kanë të bëjnë me ushqimin, veproni.

  1. Frymëmarrje e shpejtuar

Nëse herë pas herë ju shpejtohet frymëmarrja në mënyrë të  pashpjegueshme, konsultoni mjekun tuaj.