Highlight Shëndeti

5 Ushqime që dëmtojnë fshehurazi trurin tuaj

ushqime

Truri siç e dini shërben për kapjen, përpunimin dhe ruajtjen e njoftimeve të marra nëpërmjet organeve shqisore, syveveshëve, për t´i shndërruar në lëvizje që janë mjeti i ndërveprimit me mjedisin e jashtëm. Truri është qendra e kontrollit të sistemit nervor qendror. Truri është një organ tejet i ndërlikuar. Truri i njeriut, p.sh. përbëhet nga më shumë se 200 miliardë neurone. Secili i lidhur me më shumë se 10.000 të tjerë. Neuroshkenca është studimi shkencor i trurit dhe gjithë sistemit nervor.

Por, a e dini se ka ushqime që  mund të dëmtojnë fshehurazi trurin tuaj?

Megjithëse mund ta shijoni shumë ushqimin e shpejtë, ju duhet të dini se ai mund t’ju dëmtoj shumë.

bëjnë asgjë pozitive për trupat tanë. Përkundrazi, na bën të ndihemi të lodhur, të ngadaltë dhe të fryrë. Ajo gjithashtu mund të shkaktojë probleme të lëkurës dhe madje mund të çojë në sëmundje më serioze që rrjedhin nga obeziteti, siç është diabeti.

Përveç këtyre efekteve të padëshirueshme anësore  disa lloje të ushqimit mund të jenë mjaftë të dëmshme për trurin.

Unik Portal ju sjellë një listë të ushqimeve, të cilat mund të dëmtojnë fshehurazi trurin tuaj në rast  se i konsumoni.
  1. Ushqime që shpejtë kthehen në sheqer në trupin tonë
  2. Ushqimi i shpejtë
  3. Ushqime me vaj të hidrogjenuar pjesërisht
  4. Ushqime që përmbajnë yndyrna të ngopura
  5. Ushqime me përmbajtje të lartë të merkurit