Familja Highlight Shëndeti

5 mënyra të bukura për të qëndruar pozitive gjatë shtatzënisë

shtatzënë

Shtatzënia është një përvojë e veçantë për çdo grua. Por ndonjëherë një grua shtatzënë ndjen të gjitha llojet e emocioneve dhe mendimeve negative. Ajo gjithashtu mund të përjetojë njëkohësisht ndjenja negative dhe pozitive.Kjo mund të ndikojë në shtatzëninë dhe lindjen e fëmijës, prandaj është jetësore të qëndroni pozitive.

Këtu janë disa mënyra për të mbajtur një qëndrim pozitiv gjatë shtatzënisë që do t’ju ndihmojë vërtetë.
  1. Mendime pozitive

Zakonisht, negativiteti në ju është për shkak të mendimeve negative. Ju duhet të stërvitni mendjen tuaj për të menduar në një mënyrë pozitive. Nuk është e lehtë për të bërë dhe madje mund të marrë disa vite praktikë, por nëse ju vendosni përpjekjet tuaja më të mira, do ta bëni. Mendimi pozitiv mund të ndryshojë jetën tuaj, madje edhe shumë kohë pasi të keni lindur fëmijën tuaj.

  1. Meditimi

Meditimi i përditshëm është një nga mënyrat më të mira për të qëndruar pozitiv gjatë shtatzënisë. Kjo nxitë disponimin tuaj dhe zëvendëson mendimet negative me ato pozitive. Meditimi gjithashtu ndihmon qetësimin e mendjes tuaj dhe relakson trupin tuaj.

  1. Librat

Është gjithmonë një ide e mrekullueshme për të lexuar libra të mira dhe frymëzuese gjatë shtatzënisë. Nuk po flasim vetëm për libra që ju japin informacion në lidhje me procesin e lindjes dhe prindërimit. Po flasim për  libra që ju bëjnë të ndiheni të relaksuar dhe të lumtur. Gjithmonë lexoni diçka pozitive para se të shkoni në shtrat.

  1. Ndani frikën tuaj

Nëse ndjeni shqetësim ose frikë, sigurohuni që ta ndani me ata që me të vërtetë ju bëjnë të ndiheni më mirë dhe më të sigurta.Ju mund të ndani frikën tuaj me burrin ose nënën, apo edhe motrën. Kjo do t’ju ndihmojë të kapërceni mendimet negative gjatë shtatzënisë. Gjithashtu, nëse keni një mike që ka lindur kohët e fundit një fëmije, do të ishte mirë të ndani frikën me të. Ajo mund të të ndihmojë vërtetë.

  1. Shmangni njerëzit negativë

Së fundi, sigurohuni që të shmangni njerëzit negativë gjatë shtatzënisë. Është e rëndësishme të rrethoheni vetëm me njerëz pozitivë dhe me ata që ju duan. Gjithmonë qëndroni larg atyre që kanë tendencë të jenë negativë ose cinik për jetën. Shpenzimi më shumë kohë me njerëz pozitiv do t’ju ndihmojë të mbani një qëndrim pozitiv dhe të ndiheni të lumtura. Është jashtëzakonisht e rëndësishme të qëndroni pozitivë dhe të shëndetshëm gjatë shtatzënisë. Shpresojmë, këto këshilla do t’ju ndihmojnë të mbani një qëndrim pozitiv gjatë një kohe kaq të rëndësishme në jetën tuaj. Nëse keni këshilla të tjera, ndjehuni të lirë t’i ndani ato me miket tuaja.