Highlight Storie Inspirimi Të tjera

5 mënyra që do t’ju ndihmojnë të bëheni sa më pozitiv!

Hulumtimet sugjerojnë se kur bëhet fjalë për emocionet pozitive dhe mënyrat e të menduarit ne kemi aftësinë e fuqishme për të zgjedhur. Historia ka treguar në disa raste se ata që kanë një opinion pozitiv për jetën janë edhe ata të cilët zakonisht arrijnë sukses më të madh. Midis zhurmës së politikës, punës dhe stresit të jetës, ndonjëherë është e vështirë të mbetesh pozitiv. Por fatmirësisht, hulumtuesit u mblodhën për të ndarë teknika të ndryshme për të sjellë mendimet më të nevojshme për jetën e tyre.

Këtu janë dhjetë nga ato më të mirat:

1.Mbani një ditar të përditshëm për të shkruar të gjithë gjërat e lumtura të ditës tuaj

Në një ditar shkruani 3 gjërat më pozitive dhe 1 nga gjërat më negative që mund t’ju ndodhë deri në fund të ditës. Në fund të javës rishikoni dhe bëni një listë të re. Përsëriteni këtë deri në fund të muajit. Bëjeni këtë çdo muaj dhe pastaj krahasoni muajt deri në fund të vitit.

Dy gjëra do të ndodhin:

Ju do të filloni të kërkoni për gjëra pozitive, kështu që duhet të keni diçka për të shkruar në fund të ditës. Kjo mund të jetë një nga arsyet për të qenë i lumtur.

Shqyrtimi i kujtimeve tuaja të lumtura është zbavitëse, por rishikimi i momenteve tuaja negative çdo javë do t’ju tregojë se sa e parëndësishme është si shumica e njerëzve negativë dhe se tragjeditë e mëdha nuk mund të dëmtohen aq shumë me kalimin e kohës.

2.Bëjuni komplimente njerëzve

Ndoshta jo i njëjti person çdo ditë, por duke gjetur diçka të mirë për të thënë në lidhje me diçka mund t’ju ndihmojë sadopak.

3.Bëni stërvitje

Ne mund të ndryshojmë energjinë tonë duke bërë stërvitje. Nuk ka nevojë për maratona të mëdha, edhe një shëtitje në ajër të pastër, do të ndikojë shumë mirë për fizikun dhe humorin tuaj!

4.Mendoni fjalë pozitive dhe shqiptojini ato

Fjalët kanë fuqi magjike: ndërmjet tyre, ne mund të të bekojmë (të themi gjëra të mira), ose mallkojmë (të flasim keq), duke krijuar lumturi, ose dëshpërim. Fjalët të provokojnë emocione, kjo është arsyeja se pse duhet t’i zgjidhni ato me kujdes.

5.Çdo ditë, jepini vetes tuaj një dhuratë

Çdo ditë, të paktën një herë në ditë, jepini vetes një dhuratë. Mos bëni plane. Mos prisni për këtë. Vetëm le të ndodhë. Mund të jetë një këmishë e re në dyqanin e meshkujve, apo një dremitje e lehtë në zyrën tuaj ose dy gota kafeje të nxehtë.