Highlight Të tjera

5 mënyra për të ndërtuar miqësi të reja dhe kuptimplote

miqësi

A jeni duke  kërkuar të zgjeroni rrethin tuaj shoqëror? Po zhvendoseni në një qytet të ri ose keni thjeshtë doni të ndryshon shoqërinë tuaj?

Të krijoni miqësi të reja është e dobishme për të përmirësuar mirëqenien tuaj.

Dhe besoni apo jo, ka mënyra për të bërë lidhje cilësore të reja pa internet apo mediat sociale. Kemi pyetur ekspertët për këshillat e tyre më të mira se si të krijojmë miqësi të reja dhe të qëndrueshme.

 

  1. Bashkohuni në aktivitete të komunitetit

Organizatat që promovojnë këtë lloj hyrje sociale vijnë në shumë forma.

“Njerëzit mund të zgjedhin nga çdo lloj interesi që mbështet sistemin e tyre të besimit”, thotë Darlene Corbett, autor, trajner i suksesshëm dhe terapist i licencuar. “Grupet profesionale dhe personale janë të përfshira. Ky është fillimi dhe koha do të tregojë se si gjërat mund të evoluojnë. ”

  1. Bëhuni pjesë e klubeve dhe aktiviteteve rekreative

Corbett thotë se organizatat sportive janë gjithashtu një vend për t’u lidhur me miq të rinj. “Ka klube dhe organizata për çdo sport që mund të jetë me interes si hiking, golf, skijim, etj”, thotë ajo.

  1. Gjeni terren të përbashkët politik

Interesat politike mund të ndihmojnë në gjetjen e njerëzve që ndajnë një sistem të përbashkët besimi, thotë Corbett.

  1. Bashkohuni me një grup fetar

Corbett shton se organizatat fetare janë në dispozicion për ata që kanë besime të ngjashme. Një kishë, xhami mund të ketë projekte vullnetare, shoqëri dhe komitete që ofrojnë mundësi për të rriturit me prirje të ngjashme.

  1. Jini aktiv

Kur kërkoni të bëni miq të rinj, marrja e kryesimit mund të jetë e dobishme. “Nëse je njëri që ka nevojë për miq të rinj, zakonisht do të duhet të ftosh njerëz për të bërë gjëra”, thotë Heidi McBain, një martesë e licencuar dhe terapiste e familjes.

“Ftojeni njerëzit që takoheni, ndoshta përmes aktiviteteve të fëmijës suaj, në palestër, në punë, në fqinjët tuaj etj., Për kafe ose vakt, dhe pastaj pyesni se ku do të dëshironin të shkonin dhe njëherë të jenë shumë të mirë dëgjues për tregimet e mikut tuaj të ri. “