Highlight Shëndeti

5 mënyra për të ndaluar lemzën shumë shpejtë

lemza

Lemza kryesisht ndodhë papritmas dhe largohet shpejt. Por ndonjëherë, kjo bëhet një problem i bezdisshëm dhe serioz.

Në aspektin e fiziologjisë, lemza ndodh kur diafragma papritmas lidhet pa dashje dhe, në të njëjtën kohë dhe kutitë e zërit mbyllen, duke bllokuar efektivisht rrjedhën e ajrit.

Sipas librit Guinness të rekordeve botërore, rekordi për lemzën më të gjatë vazhdimisht është mbajtur nga Charles Osborne (1892-1991), nga Anthon, IA.

Atij vazhdimisht për 68 vjet, nga 1922 në 1990 nuk iu ndal lemza. Imagjinoni dhimbjen e tij!

Unik Portal nuk dëshiron që ju të kaloni nëpër të njëjtën situatë.

Kështu, ne ju sjellim disa mënyra efektive për të hequr qafe lemzën shumë shpejt.

Mbajini gishtat në veshët tuaj për 20-30 sekonda ose shtypni zonat e buta prapa veshëve tuaj poshtë kafkës. Kjo do të dërgojë një sinjal “relaksimi” përmes nervit vagus, i cili lidhet me diafragmën.

Gëlltitja e ujit duke përdorur një pipëz relakson nervat. Gargara me ujë mund gjithashtu të ketë të njëjtin efekt.

Merrni frymë përmes një qeseje të letrës. Ndaloni nëse ndjeni marramendje.Përtypja e limonit dhe ngrënia e mjaltës me ujë të ngrohtë stimulon nervin vagus dhe ndalon lemzën.

Përdoreni këtë qasje duke vendosur një laps horizontalisht në gojën tuaj dhe përpiquni të pini disa gllënjka të ujit nga një gotë.

Mos lejoni që lapsi të bjerë nga goja juaj. Kjo mund të jetë e vështirë, por është një mënyrë e mirë për të ndaluar lemzën.