Highlight Të tjera

5 Libra që do të ndryshojnë jetën tuaj

libra

Kur Warren Buffett u pyet për sekretin e pasurisë dhe suksesit, ai zbuloi se ai lexonte çdo ditë-500 faqe. Për fat të keq, nëse tashmë punoni prej 9 deri në 5, mund të mos keni kohë të lexoni fare, e më tepër një libër të tërë në ditë. Megjithatë janë ca libra që bëjnë përjashtim dhe që ju duhet patjetër të gjeni kohë për ti lexuar.

Unik Portal jus jell pesë prej tyre, që do të jenë një ndihmë më shumë për vetë-përmirësim dhe ju do të ndiheni shumë më mirë pasi ti lexoni.

  1. Trembëdhjetë Gjëra që ju bëjnë mentalisht të fortë nga Amy Morin

Në këtë libër do të mësoni më shumë mbi menaxhimin e shumë situatave të vështira në jetë. A përpiqeni të merrni përsipër dështimet tuaja?Mos u ndalni për gjërat që janë jashtë kontrollit tuaj. Marrja e këtyre pengesave mund të ketë një ndikim të thellë në jetën tuaj të përditshme. Morin ndan se si pacientët e saj më të suksesshëm të terapisë kapërcyen këto vështirësi.

  1. Si të mos shqetësoni dhe të filloni të jetoni me Dale Carnegie

Si të mos shqetësoni dhe të filloni të jetoni nga Dale Carnegie  është një libër i mrekullueshëm për të gjetur balancin e qetësisë dhe jetës së lumtur në botën dinamike. Po ashtu do të mësoni se sit ë përballoni shqetësimet dhe menaxhimin e tyre më lehtë. Pyesni veten pse nuk mund të mos shqetësoheni për diçka? Pa marrë parasysh se sa e vështirë përpiqeni, a jeni fiksuar në të njëjtën çështje? Duke përcaktuar burimin e stresit tuaj, ju mund ta merrni atë një herë e përgjithmonë. Carnegie doli me një formulë të përjetshme që ju ndihmon të merreni me ndonjë situatë mbizotëruese.

  1. Si do ta matni jetën tuaj? nga Clayton M. Christensen, James Allworth dhe Karen Dillon

Si do ta matni jetën tuaj? nga Clayton M. Christensen, James Allworth dhe Karen D  është një libër që do t’ju bëjë të kuptoni se çfarë ju bën më të lumtur në punë? Ndoshta një page më e madhe, ose ndoshta një admirim më shumë nga kolegët e tjerë. A po zhvillon biznesin duhur në jetë? Ndërsa arritjet në karrierë mund të jenë të kënaqshme, neglizhimi i familjes dhe i miqve mund të jetë i dëmshëm në një afat të gjatë – në mënyra që nuk mund të imagjinoni.

 

  1. Gjetja e elementit tuaj nga Ken Robinson

Gjetja e elementit tuaj nga Ken Robinson ju mëson të jetoni pa presion. Shoqëria shpesh na nxit të ndjekim një plan të caktuar linear. Duhet të mbarojmë shkollën e mesme në moshën 18 vjeçare, të hyjmë në universitet, pastaj të bëhemi një person profesionist, të martohemi dhe të kemi fëmijë. Ky tregim mund të funksionojë për disa njerëz, por për shumë prej nesh mund të na kufizojë dhe të na largojë nga mundësitë në të cilat mund të shkëlqejmë. Gjithkush ka një pasion. Nëse nuk e dini se çfarë ëhstë pasioni juaj , kjo do të thotë që nuk e keni zbuluar ende.Gjeni se si mund të çliroheni nga rregullat strikte të shoqërisë dhe të gjeni thirrjen tuaj në jetë.

  1. Inteligjenca Emocionale nga Daniel Goleman

Inteligjenca Emocionale nga Daniel Goleman  do t’ju bëjë të zbuloni botën tuaj të brendshme dhe ndjenjat tuaja. A do të ishte më mirë nëse emocionet tona do të largoheshin dhe ne të bëheshim krijesa logjike? A e dini nëse norma juaj e impulsit rritet mbi 100 pikë përqindjeje, ju konsideroheni tepër emocional për të menduar në mënyrë racionale? Ju ndoshta lejoni që ndjenjat të ndryshojnë gjykimin tuaj më shpesh sesa ju e dini. Goleman shpjegon se si mund të shmangni që emocionet tuaja t’ju sundojnë dhe të merrni vendime më të mira në jetë.