Highlight Të tjera

5 gjëra që tregojnë se si jeta është ndryshe për gratë dhe burrat sipas shkencës

jeta

Ne të gjithë jemi njerëz dhe të gjithë jemi të barabartë. Të gjithë kemi të drejtat e njëjta.

Të gjithë kemi zemër, gjakun që rrjedhë në venat tona, mushkëritë për të marrë frymë, sytë për të parë, këmbët për të ecur.

Ky është një fakt i pandryshueshëm. Çdo qenie pavarësisht femër apo mashkull, të gjithë jemi njerëz.
Sidoqoftë, ne kurrë nuk do të ndalemi duke luftuar për barazinë gjinore, por janë disa gjëra sipas shkencës që tregojnë ca dallime mes këtyre dy gjinive.

Ja ku janë 5 gjëra që tregojnë se si jeta është ndryshe për gratë dhe burrat sipas shkencës:

Gratë flenë më shumë se burrat;

Sipas studimeve gratë mesatarisht flenë 30 minuta më shumë se burrat.

Burrat shohin më pak ngjyra se gratë;

Sipas shkencës, burrat shohin më pak ngjyra se sa gratë.

Gratë nuk janë në gjendje të perceptojnë objektet lëvizëse shumë të shpejta;

Një studim tregon se burrat janë në gjendje të dallojnë më shumë objektet që lëvizin më shpejtë se sa gratë.

Burrat janë më pak fetar se gratë;

Në një studim i kryer në 2014-ën në Amerikë tregon se gratë janë më të prira të thonë se religjioni është një pjesë e rëndësishme e jetës së tyre.

Burrat preken më shumë nga sëmundjet;

Një studim tregon se burrat nuk shtiren kur ndihen sikur po vdesin nga një grip i thjeshtë. Ata i përjetojnë sëmundjet më rëndë se gratë.