Highlight Storie Inspirimi

5 gjëra që kurrë nuk duhet ti bëni gjatë një zgjimi shpirtëror!

Një zgjim shpirtëror do të thotë diçka ndryshe nga çdokush. Një kuptim i përbashkët për të është thjeshtë besimi në më shumë se vetëm tek vetja.

Për disa,kjo do të thotë t’ju besosh më shumë  zorrëve sesa  intuitës. Dhe për të tjerët, është edhe më e thellë – të fillojmë të shohim kalimin e kufizimeve fizike të këtij realiteti dhe të përqendrohen  që të shkojmë brenda për t’u lidhur me atë që disa e quajnë Perëndinë, Burimin, Vetveten e Lartë etj.

Një zgjim shpirtëror mund ta çojë një rrugë drejt të kuptuarit më të lartë të vetes dhe vendosjes së tyre në këtë botë të çmendur, dhe për shumë njerëz nuk mund ta imagjinonin jetën e tyre pa besim në diçka.

Sidoqoftë, përgjatë kësaj rruge drejt të ndriçimit, paqes së brendshme, kuptimit më të madh ose çfarëdo që dëshironi të arrini, mund të gjeni veten duke të humbur gjatë rrugës.

Kjo është krejtësisht normale, sigurisht, por përpiqu të largohesh nga gjërat e mëposhtme që vetëm do të pengojnë rritjen tënde.

Unik Portal ju sjellë 5 gjëra që kurrë nuk duhet ti bëni gjatë zgjimit shpirtëror.
1. Ji i vëmendshëm për momentin e tanishëm

Një aspekt i zakonshëm i spiritualitetit është përqendruar në vëmendjen, ose duke qenë plotësisht i vetëdijshëm për momentin aktual. Sidoqoftë, nuk mund ta bëjmë nëse mbetemi të ngulitur në të kaluarën ose në të ardhmen. Nëse përqendrohemi shumë në kohët e kaluara ne do të bëjmë  kërdi për paqen tonë të brendshme. Për të fituar paqe të brendshme, duhet të lirojmë plotësisht dhe ta përqafojmë të tashmen.

Pra, në udhëtimin tuaj shpirtëror, ne shpresojmë që ju do të mbani mend të humbni veten në momentin që keni tani, dhe të harrojmë për momentet e shkuar apo momente që ende nuk kanë mbërritur. Pjesa më e madhe e spiritualitetit qëndron në të shkuarën me rrjedhën dhe jo duke u përpjekur për të kontrolluar rrethinën tuaj, gjithsesi.

2.Mos gjyko veten

Përgjatë kësaj rruge, mund të gjesh veten duke qenë gjykuar vetën mbi mendimet dhe  veprimet tuaja.  Derisa të jesh i vetëdijshëm për veten është një pjesë e madhe e spiritualitetit. Duhet të mësosh të shikosh veten si një vëzhgues i vëmendshëm dhe të mos gjykosh atë që mund të dëgjosh ose të shohësh. Ne jetojmë në një botë shumë gjykuese. Por, ju duhet të mësoni të hiqni dorë nga këto gjykime të bëra nga njeriu dhe idetë rreth asaj se kush jeni dhe çfarë duhet të bëheni. Udhëtimi juaj shpirtëror nuk duhet të jetë në lidhje me arritjen e përsosmërisë; përkundrazi, duhet të jetë në lidhje me të mësuarit të duash veten .  Mos e besoni atë që dikush tjetër ju tregon për spiritualitetin. Ky  është udhëtimi juaj personal dhe askush nuk mund t’ju tregojë se si ta kaloni atë.

 3. Të ndihemi fajtorë për mënyrën se si jetoni jetën tuaj.

Kur filloni të zhyteni më thellë në zgjimin tuaj shpirtëror, mund të shihni se idealet dhe moralet tuaja kanë ndryshuar.  Kështu, ju e gjeni veten në kundërshtim me njerëz të caktuar në jetën tuaj. Sigurisht, kjo është rrjedha e natyrshme e jetës, kur njerëzit ndryshojnë dhe gjejnë atë që i bën ata të lumtur. Sidoqoftë, mos u ndje  fajtorë për jetën tënde, vetëm për shkak se nuk e bën atë me ata që janë përreth jush.

4.Menaxhoi sjelljen tënde me të tjerët

Mos e gjykoni kurrë veten kundër njerëzve të tjerë.Kështu do ta zhgënjeni veten.  Asnjë nga këto gjëra nuk do t’ju ndihmojë në udhëtimin tuaj shpirtëror; përkundrazi, ata do t’ju pengojnë. Udhëtimi juaj shpirtëror është shumë personal dhe plotësisht unik për ju.

 5.Mos lejo emocionet të të kontrollojnë

Një besim i zakonshëm që do të hasni në rrugën tuaj shpirtërore është se ne duhet të përpiqemi të mos i lejojmë emocionet tona të na kontrollojnë. Pra duhet të bëheni vëzhguesi vigjilent i mendimeve dhe ndjenjave tuaja. Thuaj se çfarë duhet të thuash, ndjej atë që duhet të ndjeshë.