Highlight Shtëpi / Dekor

5 gjëra që e bëjnë një shtëpi të çrregullt dhe jo komode

shtëpi

A keni menduar ndonjëherë pasqyra në dhomën tuaj të gjumit mund të rris kohën tuaj të pastrimit ose që hijet e errëta në llampat tuaja mund të rrisin faturën tuaj elektrike?

Ka shumë gjëra në shtëpi me të cilat jemi mësuar dhe që ne mendojmë se janë të dobishme. Por e vërteta është se ato shpesh na sjellin papastërti dhe krijojnë një atmosferë të pakëndshme.

Ne në portalin “Unik”kemi mbledhur disa këshilla që mund t’i përdorni veçanërisht nëse planifikoni të ripërtërini shtëpinë ose apartamentin tuaj.

 

  1. Krevati i gjumit

Nëse jeni prej atyre që jetoni vetëm dhe nuk keni shumë mysafirë, atëherë zgjidhja më e mirë është të keni një shtrat të rehatshëm gjumi, që nuk keni nevojë të transformoni çdo ditë.Transformimi i krevatit çdo ditë dhe cilësia e dobët e gjumit të dobët nuk është aspak e mirë. Nëse do të blini mobilie të reja, duhet të merrni një shtrat të rregullt me ​​një dyshek të mirë. Kjo pjesë e mobilieve do të qëndrojë në gjendje të mirë për një kohë shumë më të gjatë se sa një divan që transformohet.

  1. Grumbullimi i qeseve plastike

 Ne shpesh nuk i hedhim qeset e plastikes sepse mendojmë që do të na duhen.  Por një ditë, kjo do të çojë në një rrëmujë të plotë në shtëpinë tuaj.  Është më mirë të mbash qespe plastike në një kuti të vogël dhe të kufizosh numrin e tyre.  Bleni disa çanta për blerje të mëdha dhe mbani një prej tyre në makinë kur ju shkoni pazaret ushqimore.

 

  1. Numri i madh i kutive

Është me të vërtetë e përshtatshme për të ruajtur gjërat në kuti. Sidoqoftë, shpesh përdorim shumë kuti dhe as nuk mbajmë në mend atë që është në to. Si rezultat, ju mund të humbni kohën tuaj të çmuar duke kërkuar diçka në të gjitha ato.

  1. Këndi për varëse

Nëse këndi i juaj i varëseve për pallto është pranë dhomë së ndejës dhe keni zgjedhur një hapësirë të madhe atëherë duhet të keni parasysh se kjo duket shumë e çrregullt. Në mënyrë që të mos vendosni shumë rroba në raft, blini një raft më të vogël! Është kaq e lehtë! Ju mund të pjesë të vogël për çanta jo shumë larg derës.

  1. Këpucët

Edhe nëse jeni të kujdesshëm me vendin ku vendosni këpucët, përfundimisht e tërë hapësira  do të duket  një rrëmujë e vërtetë. Gjithashtu, nëse nuk keni mobilie të veçantë për këpucët tuaja, në dimër do të ketë shumë papastërtitë nga këpucët.  Tashmë ka orendi, rafte shumë praktikë për këpucë, ku ato ruhen në një pozicion vertikal.