Highlight Të tjera

5 fjalë që personat me besim në vete kurrë nuk i përdorin

fjalë

 Le të jemi të sinqertë, askush nuk është 100 për qind të kohës me besim të plotë në vete.

Mendimet tona ndikojnë në sjelljen tonë,të cilat përcaktojnë veprimet tona ndërsa këto veprime ndikojnë në mendimet në një cikël të vazhdueshëm.

Por si vepron një person me siguri në vete?

Një nga shenjat më të sigurta është gjuha që përdorin në raport me të tjerët.

Cili është fjalori i një personi të sigurt në vetvete?

Gjithkush është ndryshe, por ka disa fjalë që njerëzit me besim tentojnë të largohen.

Këtu janë pesë fjalë që njerëzit e sigurt (pothuajse) kurrë nuk i përdorin.
  1. Nuk mundet

Ndoshta fjala më e rrezikshme në këtë listë, “nuk mundet” përdoret më shpesh si pranim i paaftësisë. Të thuash “Nuk mundem” është të thuash jo vetëm, por edhe të besosh me të vërtetë, se nuk mund të bësh diçka. Nëse doni të shprehni besimin, kjo fjalë duhet të hiqet nga fjalori juaj mënjeherë.  Herë pas here, kjo do të duket e pamundur. Por një person i sigurt beson në fuqinë e rritjes personale dhe e di se nëse nuk ka aftësi ose burime për të bërë diçka tani, ata gjithnjë mund të fitojnë ose të punojnë drejt çdo gjëje që kanë nevojë për ta përmbushur atë.

 

  1. Nuk do të…

“Nuk do të” nuk është aq e dëmshme sa “nuk mund të…”, por ajo është shumë e thënë për mendim tuaj nënndërgjegjeshëm. “Unë nuk do të jem në gjendje ta bëj këtë” ose “Unë nuk do ta bëj” është një tregues se jeni gati të besoni se nuk keni aftësi ose burime për të bërë diçka të ndodhë. Sidoqoftë, kur “nuk do të” përdoret për t’iu referuar paaftësisë suaj të besuar për të bërë diçka, nuk do të jeni vetë i sigurt. Provoni të thoni “Nuk e di me siguri, por unë do t’i jap të gjitha”.

 

  1. Asnjëherë

“Asnjëherë” nuk mund të përdoret në mënyrë pozitive – dmth. “Unë kurrë nuk do të lë” – por më shpesh sesa jo ne e përdorim atë për të shprehur paaftësinë tonë. Por “kurrë” është ndryshe nga “nuk mundet” dhe “nuk do të”, sepse ajo i referohet një periudhe të pacaktuar kohore.  Një person i sigurt e di se dështimi është gjithmonë një mundësi, por të thuash që nuk mund të bësh kurrë diçka është përgjigje e gabuar.

 

  1. Pusho

Një person i vendosur beson se mund t’i përmbushë qëllimet e veta tyre. Prandaj, ndalohet pirja e duhanit thjesht nuk është në fjalorin e tyre.

Sigurisht, në një moment ne të gjithë ndjehemi sikur duam të shmangemi dhe të dorëzohemi. Ne humbim besimin tek vetja dhe aftësia jonë, kuptojmë se nuk jemi aq të mirë sa ne menduam se ishim apo thjesht humbim aftësinë për të vazhduar të shtyjmë pas një maratone të përpjekjeve.

Sidoqoftë, një person i vendosur beson se ka gjithmonë një mënyrë, pavarësisht se çfarë ndodhë.

 

  1. Shpresojmë

Asgjë nuk është e garantuar. Në një farë mase, shpresa luan një rol në çdo gjë që bëjmë.

Megjithatë, njerëzit e sigurt nuk veprojnë nga një vend i shpresës dhe “çka nëse” – ata janë arkitektët e jetës së tyre. Nëse ata duan të bëjnë diçka, ata bëjnë një plan që do t’i ndihmojë ata që ta bëjnë atë.