Highlight Shëndeti

5 dhimbje të trupit tonë që nuk duhet ti injorojmë kurrsesi

dhimbje të trupit

 A keni një dhimbje që nuk mund ta spjegoni të trupit tuaj?

“Ai që ka shëndet, ka shpresë; dhe ai që ka shpresë ka gjithcka.” – Thomas Carlyle

Kur trupat tanë janë në dhimbje, atëherë ata po provojnë të na thonë diçka.

Zakonisht ndodhë që edhe dhimbja të kalojë vet. Ndoshta ju jeni të dehidruar dhe keni një dhimbje koke. Kështu pini ca ujë, dhe ajo do t’iu kalojë.

Ja cilat janë ato dhimbje që nuk duhet ti  injoroni kurrsesi:

1. Dhimbje rreth abdomenit;

Dhimbja e fokusuar në abdomen është dicka që nuk duhet anashkaluar. Ka shumë spjegime për këtë dhimbje.

Nëse ndjeni dhimbje të rëndë në abdomen, abnormale dhe pa ndonjë shkak të caktuar, atëherë do të ishte mirë të konsultoheni me një mjek.

2. Dhimbje koke;

Të gjithë kanë dhimbje koke. Zakonisht ju merrni një aspirin dhe dhimbja ju kalon. Sidoqoftë dhimbjet e kokës nëse shkaktojnë blic në sy.

Ndoshta mund të keni një ftohje të lehtë, por ju poashtu mund të keni edhe tumor në tru. Prandaj nëse keni dhimbje të vazhdueshme duhet të kontrolloheni.

3. Dhimbje e këmbës;

Dhimbjet në këmbë mund të shkaktohen nëse ju bëni ushtrime vazhdimisht. Sidoqoftë nëse papritur ju është paraqitur një dhimbje e tmerrshme atëherë duhet të shkoni menjëherë tek mjeku.

4. Dhimbje në shpinë;

Dhimbjet në shpinë mund të shkaktohen nga muskujt, hiernia diskale etj. Prandaj ato nuk duhen lënë në asgjë.

5. Dhimbjet e dhëmbit;

Shumë njerëz kanë pasur dhimbje të dhëmbit në një formë apo në një tjetër. SIdoqoftë dhimbja e dhëmbit mund të jet mjaft serioze dhe nuk duhet injoruar.

Nëse qafa juaj është ënjtur, lëkura duket e kuqe, zëri yt tingëllon cuditshëm dhe ju nuk mund të përtypeni, do të thotë se ju keni lënë që dhëmbi juaj të shkatërrohet