Highlight Storie Inspirimi Të tjera

5 arsye pse njerëzit nuk arrijnë të arrijnë qëllimet e tyre

Kur bëhet fjalë për arritjen e qëllimeve, shumica e njerëzve nuk janë serioz në lidhje me to. Ata dinë të tregojnë se çfarë duan por veprimet nuk i kanë të koordinuara.

Ju jeni ajo që bëni, jo ajo që thoni

– C.G. Jung

Portali Unik ju sjell arsyet më të zakonshme përse njerëzit nuk i arrijnë qëllimet e tyre.

Studioni këto arsye dhe zbatoni parimet e suksesit prapa secilit.

  1. Ata nuk janë specifikw sa duhet

Një nga arsyet kryesore pse njerëzit nuk i arrijnë qëllimet e tyre është sepse ata nuk janë mjaft specifik. Kur i pyet ata se çfarë duan të arrijnë në jetën e tyre, ata do t’ju japin dëshira të paqarta dhe të përgjithshme, në kuptimin që duan të jenë të pasur dhe të lumtur.

A e dini se qëllimet e paqarta do të prodhojnë rezultate të paqarta? Dhe se qëllimet tuaja do të ndikojnë në strategjinë tuaj? Nëse qëllimet tuaja nuk janë specifike, ju nuk mund të krijoni një plan veprimi specifik për t’i arritur ato.

  1. Ata kanë dyshime

Njerëzit shpesh kanë dyshime në qëllimet e tyre dhe nuk besojnë në aftësitë e tyre. Ata vendosin një qëllim dhe pastaj imagjinojnë të gjitha gjërat që do të shkojnë keq dhe do të pyesin veten: “Po sikur të dështoj?”

Kur keni dyshime dhe nuk besoni në veten tuaj, kurrë nuk do të prekni potencialin tuaj maksimal për të arritur atë që dëshironi. Ju duhet të besoni në veten tuaj dhe aftësinë tuaj për të arritur qëllimet tuaja.

  1. Ata nuk po punojnë për të

Kjo është një arsye shumë e zakonshme që njerëzit nuk arrijnë qëllimet e tyre. Ata thonë se duan të arrijnë qëllimet e tyre, por ata nuk po bëjnë asgjë për këtë. Ata vonojnë dhe nuk po ndërmarrin asnjë veprim.Ju duhet ta kuptoni se veprimi prodhon rezultate, dhe nëse doni rezultate, duhet të veproni.

Shumica e njerëzve preferojnë të shikojnë TV ose të shfletojnë internetin dhe të zgjedhin që të shtyjnë për ëndrrat dhe qëllimet e tyre. Vendosni të merrni të paktën një hap veprimi për të arritur qëllimet tuaja çdo ditë.

  1. Synimet e tyre nuk janë motivuese

Tony Robbins dikur kishte thënë: “Njerëzit nuk janë dembelë. Ata thjesht kanë qëllime të pafuqishme – domethënë, qëllime që nuk i frymëzojnë ato. ”

A janë qëllimet tuaja  ngazëlluese dhe motivuese? Nëse qëllimet tuaja nuk janë emocionuese për ju, ju kurrë nuk do të dëshironi të merrni masa dhe kurrë nuk do të keni motivimin për të punuar në të.Nëse doni të motivoni qëllimet tuaja, duhet t’i lidhni arsyet e forta dhe emocionale përse doni t’i arrini ato. Arsyet tuaja për të arritur qëllimet tuaja do të bëheni forca lëvizëse që nxit motivimin tuaj.

  1. Ata nuk e kanë përkushtimin e duhur

Njerëzit e suksesshëm janë 100% të përkushtuar ndaj ëndrrave të tyre dhe qëllimeve të tyre. Ata bëjnë gjithçka që duhet për të arritur ëndrrat e tyre. Nga ana tjetër, njerëzit e pasuksesshëm do të bëjnë atë që është e përshtatshme, sepse ata nuk janë të përkushtuar ndaj ëndrrave të tyre.Kur diçka bëhet “e domosdoshme”, do të bësh gjithçka që duhet për ta arritur.