Highlight Shëndeti

4  veprime të lashtë japoneze për të qëndruar të dobët dhe të shëndetshëm

dobët dhe shëndetshem

Kulturat në mbarë botën ndryshojnë dhe pikëpamjet e tyre mbi aspekte të caktuara të jetës mund të ndryshojnë në mënyrë të egër nga njëri-tjetri. Këto përfshijnë pyetje rreth arsimit, teknologjisë, mjekësisë, artit dhe ekonomisë.

Megjithatë, disa ide pranohen pothuajse universalisht si ligje natyrore të bazuara në shkencë që nuk mund të kundërshtohen.

Për shembull, djegja e më shumë kalorive se sa merrni në baza ditore do t’ju ndihmojë të humbni peshë. Një tjetër nga këto rregulla përfshin kosnumimin e një sasie të madhe të ujit gjatë tërë ditës dhe ushtrime të rregullta. Të gjitha këto bëjnë që ju të jeni të shëndetshëm dhe të jetoni gjatë.

Megjithatë, kur jemi tek idetë për mënyrën e të jetuarit disa vende në Lindjen e Largët qëndrojnë fort mbrapa disa ideve sa i përket shëndetit dhe jetëgjatësisë.

Unik Portal ju sjell 4 rregulla japoneze për të qëndruar vital dhe të shëndetshëm.

– Banjë të nxehtë

– Qëndroni larg nga lëngjet gjatë ngrënies

– Ushqimi i tepërt ju shëndoshë

– Zgjedhja e ushqimit të shëndetshëm na ndihmon të jetojmë më gjatë