Highlight Kura natyrale

4 metoda natyrore për të larguar “tingëllimat” e veshëve

vesh

A dëgjoni “tingëllima” ose zhurma në veshët tuaj? Në gjuhën mjekësore kjo simptomë ka emrin “Tinitus” dhe  referohet  tingujve të zhurmshëm që ndodhin në njërin apo në të dy veshët.Tingujt mund  të jenë me zë të butë apo të lartë, të hollë apo të trashë.Tek moshat e vjetra mund  të jetë si shenjë që paraqet rënien e dëgjimit.

Zakonisht kjo simptomë nuk tregon ndonjë gjë të keqe, por tingujt mund të jenë të bezdisshëm dhe të shkaktojnë lëkundje të humorit dhe depresion. Është një problem i zakonshëm tek njerëzit e moshuar dhetek njerëzit që janë ekspozuar ndaj zhurmave të mëdha, si njerëzit që punojnë në klube ose punë ndërtimore. Gjithashtu mund të prekin  njerëzit që normalisht flasin më volum të lartë me zë të lartë, duke dëgjuar muzikë duke përdorur kufje.

Shkaqet  tjera të zakonshme për tingëllimat e veshëve janë:

– Dylli i tepërt i veshit;

– Infeksionet e veshit;

– plagë veshi;

– ilaçe të tilla si antibiotikë dhe aspirina;

– dhimbje ose probleme dentare;

– Problemet e zemrës;

– Depresioni dhe stresi.

Ka disa mënyra për të trajtuar këtë gumëzhimë, por gjëja më e mirë për të bërë është të zbuloni se çfarë Ka disa metoda natyrore që mund të ndihmojnë në reduktimin e këtij problemi:

Akupunktura

Disa studime kanë konfirmuar se akupunktura me të vërtetë ndihmon me gumëzhimë. Nëse akupunktori juaj studion mjekësinë kineze, ai do të dijë ta trajtojë problemin. Ky trajtim zakonisht zgjat rreth 10 sesione.

Xhinko Biloba

Xhinko Biloba është një bimë medicinale që mund të përmirësojë qarkullimin tuaj të gjakut, sidomos në kokën tuaj. Nëse zhurma po ndodhë për shkak të qarkullimit të keq, kjo bimë  mund të ndihmojë shumë.

Zinku

Disa studime tregojnë se zinku zvogëlon zhurmën e veshëve. Ju mund të hani ushqime me nivele të larta të zinkut, siç janë midhje, fara kungulli, fasule, bajame, susam dhe fara liri.

Vitamina B12

Shumica e njerëzve që e dëgjojnë këtë zhurmë kanë mungesë të vitaminës B12. Prandaj rekomandohet që të  konsumoni ushqime të pasura me vitaminën B12. Normalisht, ushqimet me nivelet më të larta të B12 janë me origjinë shtazore./UnikPortal/