Dashuria Highlight

4 mesazhe që nuk duhet t’ia dërgoni asnjëherë partnerit tuaj!

mesazhe

Shumica prej nesh ende nuk e kanë kuptuar faktin se gjithçka që shkruajmë në rrjete sociale është e arritshme.

Çdo mesazh, tekst privat, e-mail dhe video-audio incizime ruhet.

Mesazhet janë mënyra më e shpeshtë se si komunikojnë në ditët e sotme. Kjo duket normale dhe shumë  mënyrë e afërt. Është e shpejtë, është e lehtë dhe nuk duhet të ndalosh atë që po bën për t’iu përgjigjur një telefonate.

Për shumë njerëz, komunikimi me personin  e tyre të zemrës përmes tekstit është shumë e zakonshme.

Kur nuk jeni së bashku, ju synoni të përmbusheni edhe më shumë përmes mesazheve. Ndërsa kjo është edhe më e shtuar tek qiftet që janë në largësi të madhe.

Megjithatë ndonjëherë një tekst i gabuar, mund të dëmtojë lidhjen tuaj. Prandaj  Unik Portal ju sjellë 4  lloje të teksteve që nuk duhet t’ia dërgoni  personit tuaj të zemrës.

 

  1. Tekstet me shumë emotikona

Ju nuk mund të lexoni me saktësi emocionet mbi tekstet. Ne kemi arritur të kuptojmë disa mënyra për të shprehur emocione, por për pjesën më të madhe, toni humbet përmes mesazheve tekstuale.

Pra, kur dërgoni partnerit tuaj një tekst të ngarkuar emocionalisht, partneri juaj nuk mund të marrë implikimin e plotë të mesazhit.

Kjo mund të shkaktojë shumë zhgënjim dhe të lëndojë atë. Kjo gjithashtu e lë mesazhin të hapur për keqinterpretime të shumta.

“Disa studime sugjerojnë se deri në 93% të komunikimit është jo-verbal.

Nëse po dërgoni një tekst me emocione të forta, pyesni veten pse. A është  diçka që mund të komunikohet më mirë përmes një telefonate ose ballë për ballë?

Ku emocionet tuaja mund të shprehen më mirë?

Atëherë mund të jetë më mirë të heqësh dorë nga një mesazh i shkruar.

 

  1. Mos dërgo mesazh që lë mundësinë e dykuptimësisë

Kur partneri juaj dërgon një mesazh të shkruar, është e rëndësishme të lexoni vetëm fjalët që janë  aty. Pra  të mos përpiqeni të interpretoni gjëra që nuk janë pjesë e mesazhit.

Nëse nuk je i sigurt se çfarë do të thotë një mesazh me tekst, është më mirë të pyesësh vetëm për të sqaruar.

Ju mund ta bëni këtë përmes mesazhit ose duke u dhënë atyre një telefonatë në mënyrë që të dëgjoni emocionin në zërin e tyre.

 

  1. Gjërat e rëndësishme ruaj t’ia thuash kur të shiheni

Nëse keni shumë ndjenja të hidhura, si zemërimi ose frustrimi, mund të tundoheni të dilni në partnerin tuaj nëpërmjet tekstit.

Sidomos në qoftë se jeni i mërzitur me të, çlirimi ose hedhja e emocioneve tuaja nëpërmjet teksteve mund të jetë shumë joshëse.

Por kjo është një tjetër gjë që ju duhet të shmangni kur të shkruarit  partnerit tuaj. Mesazhet me tekst nuk janë të sigurta dhe  dikush mund të ketë qasje në to.

Po ashtu, duhet ta mendoni edhe faktin se marrëdhënia e juaj mund të mos zgjasë përgjithmonë.  Dhe partneri juaj mund të ketë qëllime të këqija me tekstet që keni dërguar më parë.

 

  1. Mos përfundo lidhjen me një mesazh

Kur është koha që një marrëdhënie të përfundojë, mund të jetë një rast trishtimi por edhe lirimi.

Varësisht nëse fundi i marrëdhënies është miqësor, si ju dhe partneri juaj mund të keni shumë ndjenja që duhet të përpunohen.

Përfundimi i një marrëdhënieje me një mesazh shkrimor mund të jetë i ftohtë, i heshtur dhe të bëjë partnerin tuaj të ndihet sikur nuk i respektoni ato ose nuk u interesoni për ndjenjat e tyre.

Paramendoni se si do të ndiheni në anën tjetër dhe kuptojeni që partneri juaj meriton të ketë një bisedë ballë për ballë për fundin e marrëdhënies tuaj.