Highlight Storie Inspirimi

4 mënyra për të përballuar dhimbjen e humbjes së një personi të dashur!

dhimbjen

Si ta përballojmë dhimbjen e  humbjes së një personi të dashur?

Jeta është e paparashikueshme. Për të gjithë ne. Një ditë mund të jemi të trishtuar dhe nën cdo nivel lumturie,  dhe jeta jonë   mund të ndryshojë në mënyrë drastike.

E vetmja gjë që ne e dimë me siguri është se jeta jonë përfundimisht do të marrë fund. Asnjëri prej nesh nuk mund t’i shpëtojë vdekjes. Por çfarë bëjmë ne kur humbim dikë që është shumë i veçantë për ne, ose që ia vlen të jetojmë jetën tone me të?

Në shumë raste, dhimbja mund të jetë pothuajse gjymtuese.

Disa njerëz kalojnë nëpër faza të depresionit, dhe mbajnë zi për periudha të gjata kohore, duke mos dashur të lenë kujtimet e tyre. Por ne duhet të bëjmë diçka për t’u marrë me dhimbjen e humbjes së të dashurve tanë.

Pa marrë parasysh se sa e dhimbshme mund të jetë, ne duhet të lëvizim. Të dashurit tanë nuk do të donin që ne ta jetonim jetën tonë të zhgënjyer duke vajtuar për ta.

Ja se çfarë mund të bëni:

Mos harroni se ata janë në një vend më të mire se ne.

Kur humbim dikë që duam, duhet të kuptojmë se ata kanë kaluar në një vend më të mirë. Shikoni botën e dhunshme në të cilën jetojmë. Ndoshta ata nuk do të vuajnë aq shumë sa kanë bërë kur ata ishin gjallë. Në disa raste, një pushim përfundimtar është më i mirë se vuajtjet që nuk mbarojnë kurrë.

 Vdekja nuk është fundi

Nuk ka rëndësi se çfarë feje jeni ose nëse besoni në mbinatyroren. Është vërtetuar shkencërisht se ne prodhojmë energji. Ka më shumë për ne sesa vetëm trupat tanë. Edhe nëse nuk dimë se çfarë ndodhë pas vdekjes, të paktën mund të jemi të sigurt se energjia jonë do të rigjenerohet. Nëse besoni në mbinatyroren atëherë ju e dini që shpirti nuk është i lidhur me trupin tuaj.

Duhet të lëvizni

Kur e doni dikë, doni më të mirën për ta. Sigurisht, edhe i dashuri juaj dëshironte edhe më të mirën për ju. Kjo është arsyeja pse ju mungojnë aq shumë. Mos harroni se ajo që ju dëshironi për të tjerët është ajo që ata dëshirojnë për ju. Qetësojeni zemrën dhe kujton ditët e mira me ta. Mos e ndaloni jetesën për shkak të dhembjes tuaj.

Një ditë ju do t’i takoni përsëri

Ne jemi bërë me energji, kështu që ka kuptim që kur të vdesim, përpiqemi të gjejmë përsëri të dashurit tanë. Bëni çmos që të vazhdoni me jetën tuaj dhe mbani mend kohën e mirë që keni shpenzuar me ta. Jini mirënjohës që keni gjetur një person të tillë të veçantë. Një ditë, kur vjen koha juaj, ju do të keni gëzimin për të gjetur përsëri këtë shpirt të pastër.