Highlight Kura natyrale Shëndeti

3 përdorime të mjaltës që nuk i keni ditur

mjalt

Kur keni një dhimbje fyti ose një kollë, mjalti është një nga më të mirat për lehtësimin e tyre.

Regjistrimi i parë i bletarisë daton në 2400 BC, në Kajro. Për mijëvjeçarë, kulturat në mbarë botën, duke përfshirë edhe egjiptianët, grekët, romakët dhe kinezët, kanë përdorur këtë substancë. Të gjitha këto kultura e përdornin atë si në mjekësi, ashtu edhe në kuzhinë.

Mjalti përdoret zakonisht si një ëmbëlsues.

1. Të djegurat;

Mjalti është përdorur për të shëruar djegiet dhe parandalimin e infeksioneve për mijëra vjet. Rezultatet tregojnë gjithashtu se mjalti mund të zvogëlojë kohën e nevojitur për shërimin e plagës të shkaktuar nga djegiet.

2. Memoria;

Disa thonë se mjalti mund të përmirësojë kujtesën afatshkurtër dhe afatgjatë, veçanërisht në gratë e menopauzës dhe postmenopauzës. Në një studim, gratë postmenopauzale, të cilëve iu dhanë trajtime të mjaltit për disa javë, panë më shumë përmirësime në kujtesën e tyre të menjëhershme.

3. Herpes;

Hulumtimet e kryera në Dubai tregojnë se mjalti është një trajtim efektiv lokal për herpes gojor dhe gjenital. Mjalti mund të ndalojë kruarjen dhe skuqjen.