Highlight Meditimi

3 mënyra meditimi për të pasur një mënyrë jetë të shëndetshme

meditimi

Meditimi nuk është një teknikë, por më shumë një mënyrë jetese.

Ndërsa jeni në një fazë kur po përpiqeni të filloni mënyrat e meditimit për të pasur një mënyrë jetese të shëndetshme. Sigurisht që mund të mendoni se kjo është shumë e vështirë. Megjithatë, kur të mësoni më shumë për përfitimet që do të merrni nga meditimi praktik, do të duket më e lehtë.

Meditimi do të zvogëlojë stresin tuaj duke pasur një efekt të drejtpërdrejtë në sistemin nervor. Zvogëlon prodhimin e kimikateve të lidhura me stresin, të tilla si kortizoli. Dhe, nxitë prodhimin të serotoninës. Ka shumë stile që ju mund të praktikoni meditimin.

Unik Portal ju sjell 5 mënyrat më të mira të meditimit  për të pasur një mënyrë jetese të shëndetshme.

Meditim Zen;

Zen është meditim i ulur. Kjo është një formë e të medituarit ndërsa uleni dhe përqendroheni në frymën dhe mendjen tuaj. Teknika Zen zakonisht mësohen nga dikush me më shumë njohuri. Prandaj zakonisht do t’ju duhet një mësues që t’ju udhëzojë në këtë lloj meditimi.

Meditim Mantra;

Quhet meditim Mantra, sepse ju duhet të thoni me zë të lartë ‘Mantra’ duke medituar. Mund të duket krejt e çuditshme për ta thënë këtë fjalë me zë të lartë, por duhet të përqendroheni pikërisht mbi të ndërsa meditoni. Është e lehtë të përqendrohesh në një tingull të veçantë, prandaj është një nga mënyrat më të mira për të medituar. Ju ndoshta keni dëgjuar tingujt ‘Om’ të përdorura ndërsa njerëzit meditojnë, e cila është më e zakonshme.

Meditimi transcendental;

Ky lloj meditimi u themelua nga Maharishi Mahesh Yogi dhe u bë vërtet i famshëm kur Beatles vizituan Indinë pikërisht për këtë lloj meditimi. Si meditimi shkon në këtë mënyrë, me të vërtetë varet nga studenti. Ju do të jepen udhëzime bazuar në ditën e lindjes dhe gjëra të ngjashme me këtë. Dhe gjithashtu varet se kush është mësuesi dhe personaliteti i tij gjithashtu.

Meditimi është një mënyrë e madhe për t’u ndjerë më të relaksuar, megjithatë, kjo mund të jetë gjithashtu një mënyrë e rrezikshme. Mundohuni të merrni ndihmë profesionale në fillim dhe pastaj zotëroni teknikat me veten.