Highlight Të tjera

3 Lloje të Lumturisë – Cilën e keni ju?

lumturinë

Çfarë çon në lumturinë afatgjatë? Si e kultivojmë atë në jetën tonë? Ka disa lloje të lumturisë e ato janë:

Kënaqësia

Ka lloje të ndryshme të lumturisë. Ka një lloj lumturie që reflektohet më së miri në idenë e kënaqësisë dhe shijimin e atyre elementeve që na japin kënaqësi në jetën e përditshme. Askush nuk do të mohojë se një përvojë e këndshme na bën të lumtur, por a është lumturia e qëndrueshme, e thellë që mund të përmirësojë vërtet jetën tonë? A siguron një bazë solide për mirëqenien dhe gëzimin e qëndrueshëm?

Kënaqësia fillon me një ndjenjë të madhe, por shpejt shpërbëhet. Kënaqësia vjen dhe shkon shumë lehtë. (Po, duke ngrënë atë tortë ishte fantastike, por si ndjeheni një orë më vonë?) Pengesa për këtë version të lumturisë është se kur burimi i kënaqësisë zbehet, kështu edhe emocionet pozitive shkojnë. Ky lloj i lumturisë na mban në një cikël ngritjesh dhe uljesh emocionale.

 

Të humbur në dashuri

Një lloj i dytë i lumturisë është kur përjeton ndjenjën e humbjes në një përvojë, ku ne ndihemi “një” me dikë ose diçka. Mund të jetë ndjesi që kemi kur punojmë në një projekt që e duam, duke dëgjuar një këngë që pëlqejmë, duke kaluar kohë me njerëzit që na interesojnë. Kjo lloj lumturie mund të jetë e mrekullueshme dhe e kënaqshme dhe është i lehtë për t’u zhvilluar në jetën tonë. Mendoni për përparësitë tuaja më të mëdha. A është puna juaj, diçka që ju pëlqeni të bëni, prindërit tuaj, apo marrëdhënia juaj? Shijoni forcat tuaja. Bëhu i lidhur me gëzimin e natyrshëm në atë që është e vlefshme për ju. Lumturia më e madhe do të rezultojë në rishqyrtimin e gjërave dhe përvojave që ne ushqejmë.

 

Kur gjeni diçka “më të madhe” se ju;

Lloji më i gjatë i lumturisë është ai që lidhet me idenë e një jete kuptimplote. Lumturia më solide vjen kur gjen diçka jashtë vetes për të qenë në shërbim të përpjekjes për të bërë një ndryshim në botë. Kur ju aplikoni për diçka më të madhe, jashtë, ju jeni të lidhur me të tjerët.