Highlight Storie Inspirimi

3 libra të mrekullueshëm që përshkruajnë fuqinë e gruas

libra

Fjala “grua” mban në vete shumë emocion dhe kuptim. Gratë mund të kalojnë nga butësia e tyre tek kapriçot e teket, dhe të kthehen prapë tek mirësia e tyre. Por në fund të fundit, dy gjëra nuk ndryshojnë: fuqia dhe durimi i tyre.

Unik Portal mbështetë gruan dhe fuqizimin e saj. Prandaj ne sot ju sjellim:

3 libra të mrekullueshëm që përshkruajnë fuqinë e gruas.

1. ’Desert Flower: The Extraordinary Journey of a Desert Noma’ — Waris Dirie and Cathleen Miller (Lulja e Shkretëtirës);

Jeta e një modeleje nga Somalia. Peripecitë që ajo duhet të kalojë, primitivizmin që ende ekziston në botën modern. I gjithë ky realitet I vështirë për tu përballuar, përshkruhet nga autorja Ëaris Darien në këtë libër, I cili u bë edhe film me emrin e njejtë në vitin 2009.

2. ’Frida: A Biography of Frida Kahlo’ — Hayden Herrera (Biografia e Frida Kahlo-s);

Një libër që përshkruan më së miri jetën e mahnitshme të artistes meksikane, një person që nuk harrohet lehtë. Dhe që mbijetoi shumë të vështira.

3. ’The Girl with the Dragon Tattoo’ — Stieg Larson (Vajza me tatuazhin e Dragoit);

Lisabeth Salander, një tinejxhere që vuante nga një crregullim mental. Apo ashtu u quajt nga gjykata suedeze. Një person jo shumë social por me energji të lartë të brendshme dhe një mendje briliante. Ajo do t’ju bëjë që ju ta pëlqeni qysh në fillim të librit!