Highlight Modë & Bukuri

3 këshilla për të larguar dhe për të shëruar të gjitha shenjat

këshilla

Indet fibroze, ose shenjat janë përpjekje e trupit tuaj për të riparuar atë që është dëmtuar. Është një pjesë e natyrshme e shërimit që kërkon shumë kohë dhe durim.

Megjithatë, ka diçka që mund të përpiqeni të bëni për të ndihmuar procesin dhe për të përmirësuar pamjen e indeve të dëmtuara.
Ne në Unik Portal kemi gjetur këto 3 këshilla të dobishme për ata që dëshirojnë të harrojnë aksidentet me biçikleta, përvojat e mprehta të rruajtjes ose operacionet e dhimbshme dhe do të donin t’i bënin ato kujtesa në trupat e tyre të veniten.

1. Vitamin C;

Kjo mund të tingëllojë befasuese, por është vitamina C, jo vitamina E, siç besojnë shumë prej nesh, që gradualisht mund të përmirësojë shfaqjen e plagëve. Për të rritur sintezën e kolagjenit, lëkura jonë ka nevojë për vitaminë C.

Ajo gjithashtu ndihmon në përmirësimin e elasticitetit të lëkurës, redukton skuqjen dhe nxit shërimin e plagëve. Mjekët rekomandojnë përdorimin e brendshëm (pije) dhe atë aktuale (krem).
2. Vaji I ullirit dhe i kokosit;

Vajrat natyrale të bimëve kanë një gamë të gjerë efektesh të mëdha terapeutike. Vaji i kokosit, për shembull, përmban acide laurike, kaprilike dhe kaprike, të cilat ndihmojnë në shërimin e lëkurës së dëmtuar duke stimuluar prodhimin e kolagjenit.

Vaji i ullirit është i pasur me vitamina vitale që promovojnë procesin e shërimit të plagëve të akneve, duke e mbajtur lëkurën tuaj të ushqyer. Provoni të masazhoni mbresa me vaj ulliri ose kokosit për 5-10 minuta disa herë në ditë derisa të arrini rezultatin e dëshiruar.

3. Aloe Vera xhel i pastër;

Aloe Vera është përdorur për shekuj për vetitë e mahnitshme terapeutike. Aloe Vera përmban një substancë xhel që promovon procesin e rigjenerimit të lëkurës dhe ka një efekt anti-inflamator dhe antiseptik në lëkurën e dëmtuar.

Aplikoni xhel Aloe Vera dhe masazhoni në lëvizje rrethore. Lëreni për 30 minuta dhe pastrojeni.