Highlight Storie Inspirimi

12 thënie nga i madhi Ernest Hemingway që do t’ju bëjnë ta vlerësoni më shumë jetën tuaj

Ernest Hemingway  ishte një novelist amerikan, shkrimtar i historive të shkurtra dhe gazetar. I përket shkrimtarëve të periudhës klasike të letërsisë amerikane. Ernest Hemingway

në profilin e tij prej shkrimtari përfaqëson në mënyrë të shkëlqyer realizmin letrar në SHBA. Hemingway prodhoi pjesën më të madhe të punës së tij midis mesit të viteve 1920 dhe 1950 dhe fitoi Çmimin Nobel në Letërsi në vitin 1954. Ai botoi shtatë romane, gjashtë koleksione me histori të shkurtra dhe dy vepra jo-fikse. Vepra të tjera, duke përfshirë tre romane, katër koleksione me histori të shkurtra dhe tre vepra jo-fikse, u botuan pas vdekjes. Shumë nga veprat e tij konsiderohen klasike të letërsisë amerikane.

Ky shkrimtar kolosal amerikan është shpërblyer me çmime prestigjioze letrare, ndërsa ne kemi përzgjedhur sot disa prej thënieve që do t’ju bëjnë ta shihni krejtësisht ndryshe jetën tuaj.

 1. Gjatë jetës të gjithë thyhen, dhe më pas, disa tregohen më të fortë pikërisht aty ku janë thyer.
 2. Guximi është hiri nën presion.
 3. Mënyra më e mirë për të kuptuar nëse mund t’i besoni dikujt është ti besoni.
 4. Kur njerëzit flasin, dëgjojnë plotësisht. Shumica e njerëzve kurrë nuk dëgjojnë.
 5. Asnjëherë mos shkoni në udhëtime me dikë që nuk e doni.
 6. Gjëja e parë dhe e fundit që duhet të bëni në këtë botë është ta zgjasni atë dhe të mos shkatërroheni nga ajo.
 7. Lumturia në njerëz inteligjentë është gjëja më e rrallë që unë di.
 8. Duke u shqetësuar çdo ditë ju humbni disa vite. Nëse diçka është e gabuar, rregulloni nëse mundeni. Por mësoni veten të mos shqetësoni: Shqetësimi kurrë nuk rregullon asgjë.
 9. Tani nuk ka kohë për të menduar për atë që nuk e keni. Mendoni se çfarë mund të bëni me atë që keni.
 10. Është mirë të kemi fundin e secilit udhëtim, por është udhëtim ai që ka rëndësi.
 11. Nuk ka asgjë fisnike në të qenit superior ndaj bashkëqytetarit tënd; fisnikëria e vërtetë është të vetpërmirësoheni.
 12. Njerëzit gjithmonë kanë qenë kufizues të lumturisë, përveç atyre që e pranverën e ndjenë gjithmonë brenda vetës.