Highlight Të tjera

11 hapa për të zbuluar talentin tuaj të fshehtë

talentin

‘A kam ndonjë talent?’ ‘Po nëse nuk po bëj atë që është e drejtë për mua?’ ‘Çka nëse unë po bëj në jetë është krejtësisht ndryshe nga talentet e mija?’ Pyetjet e këtij lloji kalojnë nëpër mendjen e mijëra njerëzve pa marrë parasysh moshën e tyre.
Nëse je një prej atyre njerëzve, ndoshta është koha për të marrë një pushim dhe për të gjetur se kush jeni me të vërtetë. Kjo mund të tingëllojë e vështirë – dhe është – por mendoni për këtë logjikisht dhe do ta kuptoni se sa më shumë ta lini atë, aq më shumë do të mbeteni në të njëjtën cikël dyshimi dhe konfuzioni rreth asaj se ku po shkoni në jetë.

Për t’ju ndihmuar, këtu është një udhëzues hap pas hapi të zbuloni se ku qëndron talenti juaj në të vërtetë.

E gjithë kjo mund të bëhet përmes një listeje që përmab talentin tuaj.

1. Rikujtoni të gjitha ëndrrat e juaja që kishin prej fëmijërisë për të ardhmen tuaj.

2. Bëni dallimin mes fjalëve “kam” dhe “jam”.

3. Çfarë ngjallë interesim apo reagim nga ju?

4. Çfarë ju pëlqen të bëni?

5. Largoni ato gjëra që nuk ju duhen.

6. Largoni ëndrrat e këqija nga kjo listë.

7. Gruponi gjërat e mbetura;

8. Emëroni çdo grup me ëndrrat e mbetura.

9. Kërkoni lidhje mes grupeve.

10. Kërkoni mundësi për të realizuar atë grup ëndrrash.

11. Definoni qëllimin e jetës tuaj.