Highlight Të tjera

10 thëniet më të bukurat e më të lexuarat në botë

thëniet

Unik Portal ju sjellë 10 thëniet më të lexuara në platformën “goodreads”. Këto thënie janë thënë nga njerëz të mençur e të famshëm. Për të kuptuar urtësinë e këtyre fjalëve, lexojini ato më shumë se një herë. Dhe përpiquni të kuptoni atë që autorët kanë dashur të shprehin përmes fjalëve të tyre.

Këto janë 10 thëniet më të lexuarat në Botë!

“Mos qaj sepse përfundoi, qesh sepse ndodhi.” – Dr.Seuss

“Unë jam egoiste, e paduruar dhe pak e pasigurt. Bëj gabime, unë jam jashtë kontrollit dhe ndonjëherë e vështirë për t’u marrë. Por në qoftë se ju nuk mund të merreni me mua në rastin më të keq, atëherë jeni të sigurt se nuk më meritoni mua në më të mirën time “. – Marilyn Monroe

“Bëhu vetja, të gjithë të tjerët janë zënë.” – Oscar Wilde

“Dy gjëra janë të pafundme: Universi dhe marrëzia e njerëzve; dhe për universin nuk jam aq I sigurt.” – Albert Einstein

“Kaq shumë libra, kaq pak kohë.” – Frank Zappa

“Bëhu ajo që je, dhe thuaj atë që ndjen.” – Bernard M. Baruch

“Një dhomë pa libra, është si një trup pa shpirt.” – Marcus Tullius Cicero

“Kërceni sikur askush nuk po ju shikon, dashuro sikur të mos ishe lënduar kurrë, këndo sikur askush të mos të të dëgjonte, dhe jeto sikur parajsa të ishte në tokë.” – Ëilliam Ë. Purkey

“Ju jetoni vetëm një herë, por nëse jetoni siç duhet, një herë është mjaftueshëm.” – Mae Ëest

“Bëhu ndryshimi që dëshiron të shohësh në botë.” – Mahatma Gandhi