Highlight Të tjera

10 thënie nga Leo Tolstoy që tregojnë sekretin drejt një jete të lumtur

thënie

Të gjithë njohim Leo Tolstoy si një shkrimtar dhe filozof rus, një nga novelistët më të mirë në botë. Por pak prej nesh e dinë se ai ishte prej mbështetësve të parë të idesë se veprat e artit nuk duhet të jenë në pronësi private, por duhet t’i përkasin të gjithë njerëzimit.
Këtu kemi mbledhur disa nga thëniet e tij tepër të thjeshta por shumë të mençura rreth jetës, dashurisë, besimit dhe lumturisë për ju.

“Në Botën tonë të gjithë mendojnë të ndryshojnë njerëzimin, por askush nuk pajtohet të ndryshojë veten.”

“Të gjitha vijnë me kohë, atij që di të pres.”

“Gjërat e mrekullueshme gjithmonë janë të thjeshta dhe modeste.”

“Dy luftëtarët më të mëdhenj janë koha dhe durimi.”

“Dashuria është jetë. Të gjitha gjërat që kuptoj, I kuptoj për shkak të dashurisë.”

“Kur dashuroni dikë, duajeni atë për personin që është, dhe jo si do të dëshironit të ishte.”

“Ne humbëm sepse i kemi thënë vetes që kemi humbur.”

“Nëse dëshiron të jesh I lumtur, bëhu.”

“Koha më e rëndësishme është vetëm një – TANI!”

“Njeriu mund të jetojë mrekullueshëm në këtë botë nëse di si të punojë dhe sit ë dashurojë.”

10 thënie nga Leo Tolstoy që tregojnë sekretin e lumturisë.