Highlight Shëndeti

10 shenja që keni toksicitet të metaleve të renda në trup

toksicitet

Mijëra njerëz mendohet se kanë nivele me toksicitet të metaleve të rënda, ose atë që njihet edhe si helmim me metale të rënda. Ne përdorim tej mase teknologjinë, dhe kjo afekton shëndetin tonë. Megjithatë, toksinat mund të hyjnë në trupin tonë në shumë mënyra – nëpërmjet ushqimit që hamë, ujit që pimë dhe ndonjëherë edhe përmes mbushjeve tona dentare.

Por cilat janë “metalet e rënda”?

Këto metale janë substanca që mund të jenë toksike në përqendrime shumë të ulëta. Shembuj të metaleve të rënda që mund të hasim në jetën tonë të përditshme dhe mund të na helmojnë janë zhiva, thalliumi, plumbi, arseniku dhe shumë të tjera.

Shumë nga simptomat e helmimit me metal të rëndë mund të gabohen për gjëra të tjera,të tilla si një ftohje e zakonshme.

Portali Unik ju propozon t’iu hidhni një sy në disa nga gjërat më të zakonshme për t’u kujdesur. Meqë këto mund të jenë simptoma akute dhe kronike, mos u përqendroni vetëm në atë se si ndiheni në momentin specifik.

Ne ju sjellim 10  shenja që tregojnë se keni toksicitet në trup.

“Toksiciteti i metaleve të rënda është më i zakonshëm se sa mendoni. Simptomat e ekspozimit të metalit të rëndë shkojnë nga dhimbje koke dhe lodhje të vazhdueshme. Në varësi të nivelit tuaj të ekspozimit, mund të vuani nga sëmundje të rënda. “- Dr. Jay Davidson

  1. Nëse keni mungesë fokusi si një “mjegull truri”, pra keni vështirësi në fokusim atëherë ju keni nivel të lartë të toksicitetit.
  2. Probleme me diarre, urth, dispepsi dhe acid stomaku
  3. Problemet kronike të shëndetit mendor. Ato mund të përfshijnë (por nuk kufizohen në) depresion, ankth dhe çrregullim bipolar.
  4. Migrenë ose dhimbje koke, si akute dhe kronike. Kjo zakonisht është një nga simptomat e para që njerëzit fillojnë të lidhen me helmimin e metaleve të rënda.
  5. Përzierje dhe dhimbje stomaku, shpesh injorohen sepse ato i atribuohen diçka tjetër, si helmimi me ushqime ose cikli menstrual i dhimbshëm te gratë.
  6. Një vizion i paqartë, ose një paaftësi për të parë ashtu si edhe më parë, ose në një distancë të afërt apo larg.
  7. Ndjesi shpimi gjilpërash, dhe paraliza në krahë dhe këmbët tuaja. Ato njihen si çrregullime të sistemit nervor.
  8. Një ndjenjë e përgjithshme e mërzitjes dhe lodhjes, mungesë vullneti për të bërë diçka ashtu siç keni bërë më parë.
  9. Një vështirësi frymëmarrje normale ose mbytje – kjo është një simptomë serioze që duhet të kujdeset sa më shpejt që të jetë e mundur.
  10. Çdo gjë ju tingëllon e frikshme. Shkencëtarët sugjerojnë të bëjnë disa ndryshime të rëndësishme në stilin e jetës tuaj për të larguar të gjitha kimikatet e dëmshme brenda jush.