Highlight Të tjera

10 perla mençurie të thëna nga Nënë Tereza

Nënë Tereza

Nënë Tereza u konsiderua si një nga njerëzit me më ndikim në botë. Megjithatë, ndikimi i saj nuk kishte të bënte me paratë dhe prestigjin.

Ishte besimi i saj, mënyra e jetesës dhe arritjet që e bënte këtë murgeshë një nga njerëzit më të rëndësishëm për njerëzimin në shekullin e njëzetë.

Unik Portal ka grumbulluar 10 mendime krejtësisht të thella nga Nënë Tereza që prekën miliona njerëz në mbarë botën.

Çfarë mund të bëni për të promovuar paqen botërore? Shko në shtëpi dhe duaj familjen tënde.

Nuk kemi nevojë për armë dhe bomba për të sjellë paqe, kemi nevojë për dashuri dhe dhembshuri.

Disa njerëz vijnë në jetën tonë si bekime. Disa vijnë në jetën tuaj si mësime.

Nëse gjykoni njerëzit, nuk keni kohë t’i doni ata.

Nëse jeni të dekurajuar, kjo është një shenjë e krenarisë, sepse ju tregon besimin në fuqitë tuaja.

Unë e di se Perëndia nuk do të më japë asgjë që nuk mund ta trajtoj. Unë vetëm dëshiroj që Ai nuk më ka besuar aq shumë.

Dhe kështu që le të takojmë gjithmonë njëri-tjetrin me një buzëqeshje, sepse një buzëqeshje është fillimi i dashurisë.

Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.

Është e lehtë të duash njerëzit nga larg. Nuk është gjithmonë e lehtë të duam ata që janë pranë nesh.

Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për tu folur, por jehonat e tyre janë me të vërtetë të pafundme.