Të tjera

10 fjalime të TED që do të frymëzojnë jetën tuaj

fjalime

Bisedimet e TED përfshijnë disa nga idetë më të fuqishme dhe revolucionare të shekullit të 21-të. Është një lloj informacioni që mund të shkatërrojë plotësisht nocionet e paracaktuara dhe të transformojë mënyrën se si mendoni.

Shumë njerëz jetojë dhe kanë gjetur motivimin nga fjalimet  e TED që i kanë dëgjuar  ndër  vite.  Unik Portal ju sjell dhjetë fjalime të TED, që mund  t’ju frymëzojnë dhe të transformojnë jetën tuaj.

 

  1. Guy Winch: Pse ne të gjithë duhet të praktikojmë ndihmën e parë emocionale

Ideja për t’u kujdesur për mendjen tonë si ne e bëjmë trupin tonë tingëllon mjaftë e thjeshtë, por pak prej nesh e bëjnë këtë. Në fakt, pak prej nesh ndonjëherë e konsiderojnë apo e kuptojnë rëndësinë e kësaj. Kjo bisedë nga Guy Winch mund të hapë mendjen tuaj për rëndësinë e kujdesit për trurin dhe trupin.

 

  1. Matthieu Ricard: Si ta lëmë altruizmin të jetë udhërrëfyesi juaj?

Një ndër intervistat më të pëlqyera të TED-it të të gjitha kohërave, sjell mësime  të fuqishme për të gjithë. Në këtë diskutim, Matthieu na detyron ta përdorim këtë të mirë të brendshme brenda secilit prej nesh për të krijuar ndryshimin që duam të shohim në botë.

 

  1. Andrew Solomon: Një moment e ndryshon jetën

Andrew Solomon ka mbajtur një ndër fjalimet më të mira që keni dëgjuar ndonjëherë.  Megjithatë, secili mban brenda tij një vlerë të pamasë. Në këtë bisedë, do të mësoni pse nuk duhet të fshiheni nga sfidat tuaja, pse nuk janë gjëra për të fshehur apo për të ndjerë keqardhje, por në vend të kësaj janë gjëra që përcaktojnë identitetin tonë dhe na japin forcë.

 

  1. Brené Brown: Gjej  dhe shijo paqen

Brené Brown është bërë shumë popullor vetëm si rezultat i bisedës së saj të parë në TED. Në këtë bisedë, do të mësoni se çfarë na mban vërtet dhe si mund të gjejmë paqen.

 

  1. Shawn Akchor: Sekreti i lumtur për punë më të mirë

Ky është një nga bisedat më interesante  për psikologjinë pozitive dhe atë që na bën të lumtur. Ka pasur shumë hulumtime të mëdha të botuara gjatë disa dekadave të kaluara që kanë transformuar mënyrën se si e kuptojmë mënyrën se si funksionon mendja dhe kjo bisedë nga Shawn Achor me të vërtetë ndihmon në thjeshtësimin e disa prej këtyre hulumtimeve dhe ju jep disa këshilla me të vërtetë vepruese se si mund të aplikoni ajo.

 

  1. Krista Tippett: Ringjallja me dhembshuri

Ky është një bisedë e madhe nga Krista Tippett mbi fuqinë dhe rëndësinë e dhembshurisë. Mirësia është një cilësi e çmuar shumë në disa tradita shpirtërore, por që, pavarësisht nga hulumtimet e fundit, nuk merr vëmendje të mjaftueshme. Në këtë diskutim, do të mësoni pse është e rëndësishme dhembshuria dhe arsyeja që është përgjigja e vërtetë për paqen midis njerëzve në krahasim me tolerancën e thjeshtë.

 

7: Shkollat ​​vrasin kreativitetin

Ken Robinson është një ndër  personat më të kërkuar për fjalime dhe u bë i famshëm vetëm nga biseda e tij TED. Ky është fjalimi i parë i tij që u duar trokit dhe u diskuata gjatë, një fjalim mbi kreativitetin dhe sistemin arsimor.

 

  1. Tony Robbins: Pse bëjmë atë që bëjmë?

Tony Robbins është i njohur për shumë gjëra. Kur u ftua për një bisedë në TED, ai zgjodhi të flas 20 minuta për atë që ndjeu se ishte tema më e rëndësishme për tu treguar.

 

  1. Elizabeth Gilbert: Krijimi nuk vjen domosdoshmërisht nga individi

Një tjetër bisedë e preferuar e dhënë për TED është ajo e Elizabeth Gilbert.Në këtë fjalim, do të mësoni se krijimi nuk vjen domosdoshmërisht nga individi, por nga një vend shumë më universal, të cilin ne të gjithë mund të përdorim.

 

  1. Kelly McGonigal: Si ta bëni stresin miku juaj?

Ky është një nga ato bisedime që kthejnë atë që mendoni se e dini për një temë në kokë dhe ju bën të mendoni gjithçka. Ky diskutim nga Kelly McGonigal do t’ju bëjë të shikoni stresin në një dritë të ndryshme (dhe më të shëndetshme, më produktive). /Unik Portal/