Highlight Lifestyle

10 fakte që nuk i keni ditur rreth trupit të femrave

fakte

Ju që nuk keni informacione mbi fortësinë e trupit të një gruaje duhet të lexoni dhe të informoheni më shumë për këtë.

UNIK ka mbledhur 10 fakte rreth trupit  të femrës që ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë më parë.
  1. Muskujt e një gruaje janë më elastikë krahasuar me muskujt e burrave

Shikoni një burrë dhe një grua kur dikush i thërret nga mbrapa dhe analizoni cili prej tyre kthen kohën më shpejtë dhe më shumë. Arsyeja qëndron në strukturën e muskujve që është më elastike në trupat e grave. Por, zonja të dashura, ju lutemi të jeni të kujdesshme derisa ktheni kokën tuaj mbrapa.

 

 

  1. Gratë dëgjojnë ndjeshëm gjatë gjumit

Ky fakt është rezultat i një procesi evolucionar. Gratë janë të ndjeshme ndaj zhurmave derisa  ato janë në gjumë kështu që ata zgjohen shpejtë kur dëgjojnë zhurma sado të lehta të jenë ato.

  1. Gratë kanë njërin gji më të madh se tjetrin

Dallimi mund të jetë pothuajse i padukshëm ose i hutueshëm pak, por në të dyja rastet nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Mund të jetë, për shembull, vëllimi i indit të gjirit.Ndonjëherë është e lidhur me elasticitetin e lëkurës.

  1. Gratë janë më racionale sesa burrat.

Përkundër faktit se ato janë racionale, realiteti është krejt e kundërt. Një korteks i trashë është shoqëruar me rezultate më të larta në një sërë testesh njohëse dhe të përgjithshme të inteligjencës. Dhe truri i grave ka shumë më shumë trashësi se sa meshkujt.

 

  1. Сeluliti nuk është një gjë e keqe

Para së gjithash “celuliti” nuk është term mjekësor, prandaj nuk është shenjë e obezitetit, por e një femre të pjekur.Sipas statistikave, vetëm një në 40 gra nuk e ka këtë lloj akumulimi të yndyrës në pjesën e kofshëve. E vërteta është celuliti si një problem global i shfaqur në veçanti në 50 vitet e fundit.

  1. Gratë dehen më shpejt se burrat

Gratë kanë më pak ujë në indet e tyre se meshkujt. Çfarë do të thotë kjo? Shumëçka. Gratë dehën më shpejtë se burrat, sepse trupat e tyre janë më pak të aftë të tretin alkoolin para se të arrijë qarkullimin e gjakut.

  1. Gratë formojnë lidhje të forta

Arsyeja pse është se gratë kanë nivele më të larta të oksitocinës. Oksitocina është e ashtuquajtura hormon i dashurisë. Promovon lidhjen, ruan marrëdhëniet dhe lehtëson stresin. Për këtë arsye, Oksitocina është përgjegjëse për krijimin e lidhjeve të nënës dhe fëmijës dhe madje edhe për ushqyerjen me gji.

  1. Trupat e grave vazhdojnë të ndryshojnë në të njëzetat

Nëse keni pasur vite të çmendura dhe jo të shëndetshme, nuk është tepër vonë për të ndryshuar stilin e jetës tuaj. Trupat e grave janë ende në rritje dhe ndryshojnë në të njëzetat. Pra, vazhdoni të hani banane dhe bajame, ato përmbajnë shumë kalcium që me të vërtetë ndihmon që kockat tuaja të bëhen më të forta. Ushtrimet për forcimin e muskujve e bëjnë këtë gjithashtu.

 

  1. Gratë janë më krijuese

Truri është një rrjet. Ka shumë tela dhe lidhje brenda saj. Studimet kanë zbuluar se rrjetat në trurin e grave janë më të lidhura sesa rrjetet në trurin e meshkujve.

  1. Gratë evropiane janë më të bardha se burrat

Sipas hulumtimeve të reja, gratë me origjinë evropiane kanë dy herë më shumë gjasa të jenë më natyrale dhe deri në dy herë më të bardha se meshkujt.