Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Zakone të pabesueshme të njerëzve me depresion të fshehtë

depresion

Në ditët e sotme, numri i njerëzve që vuajnë nga depresioni është dukshëm në rritje dhe ata që vuajnë nga depresioni i fshehtë luftojnë kundër demonëve të tyre të brendshëm ndërsa njerëzit rreth tyre nuk janë plotësisht në dijeni të tij.

Unik Portal,ju sjell shenjat më të zakonshme të depresionit të fshehtë, prandaj nëse i vini re ato në dikë që njihni, është koha për të vepruar dhe ndihmuar:

-Ata nuk mund ta  qetësojnë vetën

Mendimet e tyre janë të shpejta, të thella dhe analitike, kështu që ata përballen me vështirësi për të qetësuar mendjen.

-Fshehin disponimin e tyre

Njerëzit në depresion janë të mirë në fshehjen e ndjenjave të tyre, kështu që ndryshimet e tyre në humor janë rrallë të dukshme pasi ato lehtë mund të bëjnë një buzëqeshje.

-Ata kërkojnë një motiv

Njerëzit e depresionuar me padurim kërkojnë qëllimin në jetë, dhe shpesh janë të obsesionuar me pyetje ekzistenciale.

-Çrregullime  gjumi

Njerëzit e depresionuar shpesh ballafaqohen me pagjumësi ose kalojnë ditë pa gjumë cilësor.

-Ata janë pesimistë

Inteligjenca shpesh shkon krah për krah me depresionin, dhe njerëzit depresive janë të mirë në zgjidhjen e problemeve.

-Frika nga braktisja

Njerëzit e varfër shpesh e shmangin afrimin me njerëzit e tjerë për shkak të frikës së tyre se do të braktisen.

-Ata përpiqen të ndihmojnë vetveten

Këta njerëz mund të përpiqen të merren me depresionin në mënyrën e vet, duke ecur në park, duke ushtruar, duke shkruar ose duke dëgjuar muzikë.

-Ndrysho zakonet e të ngrënit

Depresioni ndikon në zakonet e të ngrënit, kështu që ata mund të fillojnë të hanë shumë ose të humbasin oreksin.

Individë të talentuar me nevoja për të shprehur atë

Shumë njerëz të famshëm vuajnë nga depresioni i fshehur, pasi dhimbja shërben si lëndë djegëse dhe frymëzim./ Unik Portal/