Kura natyrale

Vaji i livandos dhe benefitet e tij

vaji i livandos

Vaji i livandos, i njohur si një ndër vajërat esencial më të përdorur në botë, ka shumë veti shëruese si kurë natyrale. Përdoret qysh nga kohët e lashta nga egjiptianët për aromë dhe po ashtu nga rusët për ushqim, dush e të tjera.

Vaji i livandos përdorët për benefitet e tij në:

Lehtësimin e ankthit dhe reduktimin e stresit (mbusheni vaskën me ujë dhe shtoni disa pika të vajit të livandos dhe relaksohuni për rreth 15-20 minuta),

Përmirësimin e gjumit (vendosni vajin e livandos afër shtratit tuaj),

Shërimin e plagëve,

Rregullimin e lëkurës,

Balancimin e sheqerit në gjak,

e shumë veti të tjera.