Highlight Të tjera

Thënie që duhet kujtuar kur po përjetoni një krizë jetësore

Gjatë një krize jete, ju lehtë mund të harroni motivin tuaj dhe madje edhe arsyen për të jetuar . Çdo gjë duket e dhimbshme kur ju shikoni se jeta juaj me sa duket ka rënë para syve tuaj dhe ju thjeshtë se dini ku të filloni.  Megjithatë, përvoja të shumta e kanë dëshmuar që pas stuhive vijnë ditë të mira, vjen lehtësimi dhe suksesi. Por, në rast që po përjetoni momente krize në jetën tuaj, kujtoni këto thënie për jetën.

  1. Të jesh i sfiduar në jetë është i pashmangshëm. Të mposhturit është fakultative.

Ju keni zgjedhjen se si do të reagoni ndaj situatave në jetën tuaj. Ju ose mund t’i lini ato t’ju “rrahin”, , ose t’ju lënë një mësim të fortë dhe të rriteni prej tyre. Zgjidhni të vazhdoni të bëni edhe kur duket e vështirë; ka një dritë në fund të tunelit.

 

  1. “Lufta që ju jeni sot është duke zhvilluar fuqinë që ju nevojitet nesër.” – Robert Tew

Jeta është shumë ironike, sepse duhet të dini betejat dhe vështirësitë për të njohur paqen dhe bollëkun.

  1. “Ne të gjithë kemi raste kur jeta ndjehet e vështirë; kur jemi të frustruar dhe të lodhur dhe thjesht duam të fshihemi. Nëse je tani, mos u shqetësoni – çdo vemje duhet të pushojë për t’u bërë një flutur dhe së shpejti do të gjeni përsëri krahët. Në ndërkohë, le engjëjt tuaj të përfundojnë në të tyrin. Ju jeni shumë të dashur. “- Anna Taylor

Ne jemi vazhdimisht në tranzicion dhe i përshtatemi ndryshimeve të jetës, kështu që rritja dhe mësimi nuk ndalon kurrë .

 

  1. Ego thotë: Sapo gjithçka të bie në vend, do të gjej paqen. Fryma thotë: Gjeni paqen dhe çdo gjë bie në vend.

Ndonjëherë, jeta duket kaq e çrregullt dhe e vështirë, por duhet të mësosh se si të shkëpusësh veten në një mënyrë nga dhimbjet dhe vështirësitë dhe të gjesh paqe brenda.

  1. Unë jam në të vërtetë shumë mirënjohës që disa gjëra nuk kanë funksionuar siç kam kërkuar dikur.

Gjërat e këqija ndodhin  që gjërat më të mira mund të vijnë në jetën tonë. Nëse diçka nuk funksionon, vetëm besoni se diçka shumë më pozitive për shpirtin tuaj është në rrugën e saj.

  1. Ndryshoni të ndryshueshmet dhe pranoni të pandryshueshmet…

Gjatë një krize jete, mund të ndiheni sikur po mbyteni, por përqendrohuni vetëm në atë që mund të ndryshoni. Pranoni gjërat që nuk mund të ndryshoni dhe vazhdoni të punoni në hapa të zbatueshëm për ta vendosur veten në një vend më të mirë.

 

  1. Ju nuk mund ta rishkruani të kaluarën tuaj, por mund të kapni një fletë të pastër letre dhe të shkruani të ardhmen tuaj.

Ne priremi të mendojmë se nuk mund të bëjmë ndryshime drastike në jetën tonë, qoftë për shkak të kondicionimit social apo opinionit të të tjerëve, por mos harroni se nuk jeni një pemë. Ju mund të lëvizni dhe të bëni ndryshime ku keni nevojë, prandaj mos hezitoni të rishkruani historinë tuaj.

 

  1. Gjithmonë mbani mend se gjendja juaj aktuale nuk është destinacioni juaj final. Më e mira është ende e ardhur.

Nëse ndiheni i mbërthyer, mos harroni se mund ta ndryshoni historinë tuaj sa herë që dëshironi. Ju zgjidhni rrugën tuaj në jetë, kështu që nëse nuk ju pëlqen ku është e udhëhequr, atëherë ndërto një tjetër. Ju keni këtë fuqi përfundimtare.

 

  1. Ndërsa shoh përsëri në jetën time, e kuptoj që sa herë që mendoja se po mohohesha nga diçka e mirë, në të vërtetë u drejtova për diçka më të mirë. – Steve Maraboli

Refuzimet mund të dëmtojnë, por shpesh na bëjnë të mësojmë shumë.

 

  1. Në çdo moment keni fuqinë për të thënë: Kjo nuk është se si do të përfundojë historia.

 

Mos harroni, nuk duhet të qëndroni në një situatë që nuk ju pëlqen. Ndero shpirtin tënd dhe bëj atë që është e drejtë për ty. Fillo të zbatosh këto thënie për jetën. /UnikPortal/