Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Teknika 5 minutëshe e frymëmarrjes për të kthyer koncentrimin

teknika 5 minutëshe e frymëmarrjes
Ktheni koncentrimin tuaj me këtë teknikë vetëm 5 minutëshe të frymëmarrjes.

1. Filloni duke u ulur të qetë në një jastëk ose në një karrige. Mbyllni sytë nëse doni, ose lini të hapur dhe drejtoni shikimin tuaj drejt dyshemesë.

2.Merrni frymë. Merrni frymë si zakonisht. Nuk ka asgjë të veçantë për të bërë. Tërheq vëmendjen tek çdo lëvizje juaj, Vini re rritjen dhe rënien e barkut tuaj ose gjoksit, ju mund të vëreni se ajri lëviz Brenda dhe jashtë përmes hundës ose gojës. Merrni frymë Brenda dhe jashtë.

3. Jini të sjellshëm me mendjen tuaj. Pothuajse menjëherë, dhe shumë herë më shumë, ne do të jemi të hutuar. Vëmendja jonë gjithmonë do të endet – kjo është ajo që bën. Kjo është normale dhe gjithmonë do të jetë pjesë e përvojës sonë – si në meditim, ashtu edhe në jetë. Ju mund të gjeni se vëmendja juaj endet drejt një tingulli, ose një mendimi, ose një ndjesie. Pa i dhënë vetes një kohë të vështirë, kthejeni vëmendjen tuaj në ndjesinë e frymëmarrjes.